LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

David Lindgrens svåra sorg – bryter tystnaden om dödsfallet i familjen

12 feb, 2023 
LET'S DANCE, DAVID LINDGREN
Let's dance-programledaren vet hur det är att gå igenom en tuff period.
Nu berättar han om sorgen efter den bortgångne familjemedlemmen.
– Hon var bara 29 år gammal, säger David Lindgren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

David Lindgrens utseendeförändring: "Trivs"Brand logo
David Lindgrens utseendeförändring: "Trivs"

David Lindgren, 40, har blivit en folkkär profil för svenska folket. De senaste två åren har han axlat rollen som programledare för Let's dance tillsammans med Petra Mede, 52.

Förra året var det många som oroade sig för hur det skulle bli med David i Let's dance. Under våren spelade han nämligen huvudrollen i Chinateaterns musikaluppsättning Saturday Night Fever. Därför var många oroliga för om de två uppdragen skulle krocka, vilket de gjorde. Så lösningen blev att David fick en ersättare som spelade hans roll i musikalen.

Med andra ord gick allt gällande Let's dance enligt plan och i vanlig ordning gjorde David och Petra ett super-jobb.

Börje Salming gick bort i sjukdomen ALS

Sedan dess har mycket hänt. Bland annat har Petra fått sitt andra barn, en dotter som fick namnet Paula. Enligt Petra ska dottern ha fått sitt namn efter TV4-profilen Tilde de Paula Eby, 50,

Annons

– Jag har ju dessutom döpt den här lilla tjejen till Paula för att hedra dig, Tilde, sa Petra när hon gästade Tildes talkshow i somras.

Tilde de Paula Eby har också varit programledare för Let's dance men nuförtiden fokuserar hon mest på Efter fem och sin egna talkshow TILDE. I fredags var Tilde och Efter fem-gänget på plats i Gävle för att hedra Börje Salming som gick bort i ALS i höstas.

David Lindgrens sorg efter dödsfallet i familjen

På plats i Gävle var även David Lindgren, som det visar sig ha en okänd koppling till sjukdomen.

– Ja det har jag och det känns ju bara ännu bättre att få samla in pengar till ALS. Min kusin gick bort 2008 i ALS, hon var bara 29 år gammal, Anna heter hon. Så hon var ju extremt ung och det har påverkat min släkt väldigt mycket, säger David Lindgren i sändningen och berättar hur det hela påverkat honom:

– Alltså det var ju, när jag var liten, det var ju min kusin. Du vet man växer upp och man träffas, firar jul och juldagar tillsammans. Jag var ju 25 när hon gick bort så jag var ju inte gammal själv. Jag blev extremt chockad och det var ju första gången någon i min närhet gått bort, dessutom en ung människa. Så det påverkar väldigt mycket i mitt liv.

Åh, så hemskt. Styrkekramar till dig och din familj David!

DAVID LINDGREN, EFTER FEM

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons