David Batras oväntade hån mot hustrun Anna

Han skämtar inte. Komikern hävdar att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra är riktigt rolig.

David Batra, 44, är gäst i “Fyllepodden” med Anitha Schulman, 38, och Sanna Lundell, 38. Där berättar han bland annat hur han träffade sin fru Anna Kinberg Batra, 47, som sedan hösten 2014 är partiledare för Moderaterna.

– Vi träffades på en fest här i Stockholm som ingen av oss hade tänkt gå på. Vi kände inte så många någon av oss. Det var kompisars kompisar åt båda hållen och vi stod i köket hela kvällen och pratade, minns komikern.

David och Anna träffades i köket på en fest, men inte på Nobelfesten.

För många är han och Anna ett omaka par, en komiker som skämtar så gott som i varje sammanhang då han syns i tv – och en partiledare som tvärtom alltid är seriös och allvarsam. Men då David efter att ha berättat hur de träffades får frågan “Var hon rolig?” svarar han:

– Ja. Det tycker jag nog faktiskt. Det var hon.

Han förklarar att han tycker det är viktigt att de som står honom nära har humor:

– De måste inte vara superroliga. Det kan ju också vara påfrestande med lustigkurrar som skämtar konstant, men humor är viktigt.

David fortsätter:

– Sen finns det ju olika människor, en del som inte säger så mycket roliga saker, men i alla fall förstår humor och skrattar.

Vilken kategori frun tillhör går han inte in på, men hon har trots sin seriösa professionella roll distans privat och tar inte allt David säger på blodigt allvar.

David tycker det är skönt att Anna Kinberg Batra har sinne för humor och förstår att han inte alltid menar allvar med det han säger.

Hans nya föreställning “Elefanten i rummet” handlar mycket om hur det är att vara gift med en politiker. Namnet kommer från en händelse kort efter att Anna hade blivit partiledare då David skulle uppträda med Robin Paulsson, 33, i Lund och kollegan tog honom i armen.

– Han sa “du måste nog nämna elefanten i rummet”. Du måste säga något om att du är gift med Anna, folk sitter ju och funderar, berättar David.

Han höll med om att han var tvungen att säga något för att “bara riva av plåstret” och inledde med att berätta för publiken att han tyckte att det var trist att lämna familjen, men att han inte har dåligt samvete eftersom hans fru “har det lugnt på jobbet just nu”. Det improviserade skämtet fick ett stort skratt av publiken och det kändes förlösande för David.

Då han får frågan vad han röstar på vill inte David svara, utan skämtar bort den:

– Det är ett och ett halvt år kvar till valet och jag är ju då gift med en partiledare. Vi har som alla stora konflikter i hemmet. Det är högar med tvätt som ska sorteras just nu och stor förhandling. Så jag känner att när jag tagit mig igenom den förhandlingen då ska jag bestämma vad jag ska rösta på.

LÄS OCKSÅ: Batra om familjelivet: ”Det är som en porrfilmsinspelning”

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar David Batra: ”Det är smutsigt att prata om”

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!