Batra om familjelivet: "Det är som en porrfilmsinspelning"

David Batra avslöjar vem som bakar, vem som tar föräldramötena och vem som tar hand om rörmokaren av honom och frun Anna Kinberg Batra.

Komikern David Batra, 44, är gift med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra, 46. I intervjupodcasten “Tankar med”, som drivs av Daniel Redgert, berättar tv-profilen nu om sitt liv som “first man” till sin högt uppsatta fru. David Batra menar att paret gör det mesta tillsammans – de storhandlar på nätet ihop, städar gården tillsammans och delar upp föräldramötena lika.

– Vi går på föräldramötena 50/50. Ofta får man veta om dem i god tid, så vi är väldigt bra på att prioritera sådana saker, föräldragrejer. Det är vettigt att prioritera sånt om man skaffar barn, säger han i podcasten.

LÄS MER: David Batra om äktenskapet med partiledaren: “Min elefant”

Däremot finns det en sak i hemmet som Anna Kinberg Batra tar hand om utan sin makes inblandning – nämligen bakning.

– Anna är enormt förtjust i att baka. Jag tycker att det är enormt tråkigt, jag kan inte baka, jag har kanske gjort det en gång. Jag lagar gärna mat, men bakning är bara trist. Det blir så mycket disk och kladdiga grejer och så blir diskborsten förstörd. Så nej, det är inte min grej, men det är Annas grej, säger David Batra i intervjun.

David Batra berättar om familjelivet med Anna Kinberg Batra. Foto: IBL

Varannan vecka har det kända paret också städhjälp i sitt hem. Men när det är rörmokare eller andra som behöver komma hem till parets hus på dagtid, så är det David Batra som tar hand om det.

– Jag är ju ändå hemma på dagarna och går runt i kalsonger när rörmokaren kommer. Det är som en porrfilmsinspelning, “Oj, är du redan här?”, säger jag när han kommer, säger David Batra och skrattar.

Dessutom har Anna Kinberg Batras nya jobb som partiledare också kommit med vissa andra förmåner. Paret har nämligen ingen bil, men nu för tiden får komikern ibland åka med Säpos egna fordon.

– Vi har ingen bil. Jag cyklar hela tiden och Anna har ju säpo-bil när hon jobbar, säger David Batra i podcasten.

Får du åka med där ibland?

– Ja, så blir det ju, om det är familjegrejer, säger han.

LÄS MER: David Batra och Anna Kinberg Batras kamp för att bli föräldrar

Foto: IBL

SENASTE NYTT!