LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför visar inte Sveriges mästerkock-Helena upp familjen

30 mar, 2022 
Helena Ekman
Helena Ekman är en favorit i årets Sveriges mästerkock.
Men varför får hennes fans inte se något av hennes privatliv på hennes sociala medier?
Annons
Sveriges mästerkock-Sebastians hinder under tävlingen: ”Känner ingen smak”Brand logo
Sveriges mästerkock-Sebastians hinder under tävlingen: ”Känner ingen smak”

Sveriges Mästerkock är i fullgång på TV4 och snart börjar programmet att lida mot sitt slut.

I programmet har tittarna fått se färgstarka deltagare och maträtter. Vecka för vecka är det amatörkockar som med sin matlagning kämpar för en plats närmare finalen där de kan vinna det eftertraktade kokboks-kontraktet som ses som ett smidigt sätt att kickstarta sin karriär.

Jimmy avslöjar bluffen i Sveriges mästerkock

En av deltagarna i årets program är Jimmy Guo, 30. Han har tidigare berättat för Hänt om en bluff i programmet. Det är nämligen så att när juryn provsmakar maten inför kockarna, så har de redan ätit maten innan.

– Den riktiga bedömningen, den gör man direkt efter avslutad tävling. Då smakar juryn på det som man har gjort lite extra av. Så avsmakningen som man gör på kamera det är framförallt för bildens skull, sa Jimmy till Hänt och fortsatte:

Annons

– Maten som de äter framför kameran är kall. För juryn har redan smakat på den varma maten men då har de inte smakat på uppläggningen.

Både kockarna och jurymedlemmarna skådespelar alltså framför kameran och låtsas som att det är första gången som de smakar maten.

– Det är ett jätterättvist upplägg, det är jättesmart. Jag tycker att juryn är duktiga, de kollar på uppläggningen, de kollar på proportionerna och hur man har tänkt. Så smakar de på såserna och så får man då alltid steka på en extra bit kyckling eller så till exempel så de kan smaka på den.

Därför visar inte Helena Ekman upp sin familj på sociala medier

En annan färgstark tittarfavorit i årets säsong är Helena Ekman.

Hon har hyllats av såväl juryn som tittarna, och vid sidan av programmet har hon även startat sitt egna Instagram-konto där hon vill inspirera fler med sin matlagning.

Men på kontot ser man knappast något från hennes privatliv, inga bilder på familj eller partner eller liknande. För den som undrar varför kan detta vara svaret: Helena har faktiskt ett annat konto, antagligen för hennes vänner och familj. Hon har helt enkelt ett till konto som är privat, med betydligt färre följare än vad matkontot har.

”Detta är ett privatkonto”, skriver hon på profilens sida och hänvisar till hennes andra matkonto för den vill följa det.

Skärmdump från Helenas privata Instagram.

FOTO: TV4/INSTAGRAM

Annons