Därför visar Casper Janebrink inte upp familjen – egna orden om beslutet

Casper Janebrink och hustrun Helena

Foto: TT

Casper Janebrink syns ofta i tv-rutan samt under andra offentliga tillställningar.
På sociala medier dyker dock aldrig familjen upp, nu berättar Casper för Hänt om beslutet.

Det är över 25 år sedan Arvingarna slog igenom med sin dunderhit Eloise. Sedan dess har de turnerat runt om i Sverige och fått stad efter stad att dansa. Tillsammans har gruppen medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger och under Bingolottos uppesittarkväll syntes de återigen i tv-rutan.

Så firar Arvingarna-sångaren Casper Janebrink jul iår

LÄS MER: Casper Janebrink om hustrun Helenas sjukdomskamp

Casper Janebrink, 50, är sångare i Arvingarna och har sedan ung ålder varit ett välkänt ansikte för det svenska folket.

När Hänt når Casper har Arvingarna nyss släppt sitt nya julalbum När snön faller ner, en hel skiva som skrevs under pandemin.

– Det känns jättekul, för det första gjorde det att vi fick något att göra i somras i och med att vi inte hade några spelningar. Och så har vi fått mer att göra nu då. Vi hoppas att det ska skapa lite värme och ljus i det mörker som vi befinner oss i just nu, säger Casper.

Gällande julen tvingades traditioner i familjen Janebrink att ställas in. Precis som för alla andra har Casper och familjen fått planera om inför högtiden.

– Vi kommer inte att kunna vara hela familjen tillsammans, det är några som är i riskzon, själv är man i riskzon eftersom man är över 50 år. Så det blir nog en jul i mindre skara än vad vi brukar vara. Det är tråkigt för julen är ju en sån punkt på året då man väldigt gärna vill träffa släkt och vänner, säger han.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Beslutet för familjen efter barnens önskan

Caspers familj består av hustrun Helena Janebrink, 42, som han varit gift med i hela 18 år. Tillsammans har de även två barn – Alice, 17, och Felix, 14. Att barnen börjar bli stora är inget som Casper tycker känns jobbigt, istället är han positivt inställd till det hela.

LÄS MER: Så ser Casper Janebrinks dotter Alice ut idag

– All tid med barnen har olika stadier men det känns mysigt att de har börjat bli vuxna och de klarar sig mer på egen hand. Man kan gå in och stötta de när de vill lite grann men oftast nu vill de vara lite för sig själva. Det handlar också om att man ska bryta sig loss från sina föräldrar och göra mer saker själv för att bli vuxen och klara livet på egen hand.

Casper är en flitigt användare av sociala medier, vilket gör att fansen ständigt får en stor inblick i hans liv. Genom uppdateringarna får de hänga med honom till gymmet, på spelningar eller under andra evenemang. Men när det gäller just familjen så syns de nästan aldrig till. För Hänt förklarar nu Casper anledningen till detta.

– Jag tror nog att det är barnen själva som får välja om de vill vara med eller inte. Likadant med min fru, de har nog valt lite grann att ”nej vi vill inte vara med på det på samma sätt”. Och jag har aldrig tvingat dem att vara med på mina bilder och mina upptåg. Så nej det är inte så ofta de är med, säger Casper.

LÄS OCKSÅ: SVT-tittarnas chock efter detaljen om Bibi Lenhoff i julkalendern Mirakel

LÄS OCKSÅ: Historiska ändringen i Bingolottos uppesittarkväll – efter tittarnas kritik