ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför ville inte Robert Wells gifta sig: ”Konstiga tankar”

10 jul, 2022 
Robert Wells.
Sveriges kanske mest folkkära pianist Robert Wells gjorde tv-karriär med programmet Så ska det låta.
Men hans kärleksliv har inte varit lika solklar som arbetslivet.
Nu berättar han om varför han inte ville gifta sig med Maria Wells.
Annons
Robert Wells berättar om ofattbara händelsen under en spelning "höll på att slå ihjäl mig"Brand logo
Robert Wells berättar om ofattbara händelsen under en spelning "höll på att slå ihjäl mig"

De flesta svenskar har nog koll på Robert Wells, 60. Han är en av Sveriges mest folkkära kompositörer och världspianist, som dessutom har varit väldigt aktiv i tv-rutan.

Han har medverkat i flera tv-program, men många minns honom nog från succéprogrammet Så ska det låta, en av SVT:s mest älskade långkörare.

Programmet var så klart ett musikprogram där Robert glänste som pianist. Så ska det låta gick ut på att låta svenska artister tävla mot varandra i musiksammanhang genom att använda fantasin och kreativiteten.

Annons

Robert Wells avslöjande om hustrun – sanningen bakom medverkan i Så ska det låta

I år firar tv-programmet Så ska det låta 25-årsjubileum. Programmets första avsnitt sändes redan år 1997 och sedan dess har de hunnit med att sända hela 25 säsonger.

Robert Wells, som varit med i totalt nio säsonger av programmet, kommer fortfarande ihåg när han klev in på audition för första gången.

– Jag minns när jag gjorde audition för det där programmet. För jag ville inte först, jag gillar inte lekprogram över huvud taget. Men så sa min fru att det där är nog kul, och mycket riktigt var det fantastiskt när jag kom dit. Det glömmer jag aldrig, säger Robert till Hänt.

Robert Wells och kollegorna Peter Harryson och Anders Berglund utgjorde en populära trio i programmet Så ska det låta under många år.
Robert Wells och kollegorna Peter Harryson och Anders Berglund utgjorde en populära trio i programmet Så ska det låta under många år.
Annons

Robert Wells reaktion: ”Jag ville inte gifta mig”

Inte nog med att Robert var osäker inför att söka till succéprogrammet Så ska det låta, han var heller inte säker på att han ville gifta sig med Maria Wells, 57.

Robert är född i en förort utanför Stockholm och Maria kommer från en mindre ort i Värmland. Robert berättar att där han kommer kommer från var det vanligt med skilsmässor och han hade därför ingen bra bild av äktenskap.

– Jag ville först inte gifta mig, vi hade bara skilsmässor i vår släkt. Så jag sa att det går inte, men sen växer man till sig och blir lite mognare, säger Robert till Hänt.

Annons
Robert Wells och hustrun Maria Sköld Wells har varit gifta i elva år.
Robert Wells och hustrun Maria Sköld Wells har varit gifta i elva år.

Han berättar även om tankarna bakom känslorna kring äktenskap i en intervju med tidningen Året runt.

– Jag hade så konstiga tankar. För mig blev det här med äktenskap som ett dåligt omen. Jag ville inte gifta mig, men jag är väldigt glad över att jag gjorde det, för det blev faktiskt en skillnad till det bättre, berättade Robert för tidningen.

Tur att Robert sa JA till slut, då äktenskapet varit en riktigt jackpot. Idag har de varit gifta i elva år och varit tillsammans i hela 28 år!

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet, Johan Jeppsson/TT

Annons