TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför ville inte Benjamin Ingrosso bli filmad i Wahlgrens värld

06 nov, 2020 
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso är högaktuell i Så mycket bättre på TV4.
Han är redan van vid att synas i tv i och med familjens egna reality-serie Wahlgrens värld.
Men nu berättar han att hans medverkan i reality-serien till en början var ofrivillig.
– Jag ville ju inte bli filmad, säger Benjamin.
Annons
Benjamin Ingrosso får eget program på TV4 – ska handla om matBrand logo
Benjamin Ingrosso får eget program på TV4 – ska handla om mat

Benjamin Ingrosso, 23, har alltid älskat att uppträda och stå på scen. Redan som åttaåring kammade han hem musiktävlingen Lilla melodifestivalen med sitt egenskrivna bidrag Hej Sofia.

Framgångarna har sedan dess flödat och Benjamin har dessutom stått som vinnare i Melodifestivalen även som vuxen. År 2018 vann han nämligen tävlingen med bidraget Dance you off. Då fick han flyga ner till Lissabon i Portugal för att representera Sverige i Eurovision och där slutade han på en sjunde plats.

Under hösten är Benjamin nu aktuell i TV4:s succéprogram Så mycket bättre. Hittills har två avsnitt visats och han har tolkat låtarna Långsamt farväl och Tänd alla ljus. Båda låtarna har gjort dunder-succé bland svenska folket och just nu toppar just de låtarna listorna på Spotify.

Benjamin håller låda för Silvana Imam och Plura Jonsson.

Det stora musikintresset

Med tanke på vilka föräldrar Benjamin har så är det inte konstigt att han är väldigt musikaliskt lagd. Men i en lång intervju med Elle berättar nu artisten om utanförskapet som liten.

Annons

Hans mamma Pernilla Wahlgren, 52, fick ofta gå på krismöten med Benjamins rektor. Mötena handlade det om att han ofta gjorde saker på egen hand istället för att vara med de andra barnen.

– Jag var ju rätt mobbad i skolan. Men inte mobbad så att de var på mig och kallade mig elaka saker. Utan mer så att jag blev utfryst. Jag kommer ihåg att mamma var på krismöten hos rektorn för att Benjamin inte spelade fotboll med killarna. Utan han var på andra sidan och sjöng och uppträdde för mattanterna, säger Benjamin i intervjun.

Benjamins medverkan i Wahlgrens värld

Det var när Benjamin var i tonåren som Wahlgrens värld började sändas på Kanal 5. Reality-serien gick verkligen hem hos svenska folket och sedan dess har man kunnat följa familjen under åtta säsonger. Sedan det allra första avsnittet sändes har mycket hänt i familjen. Men vad som är sig likt är att det alltid varit Pernilla och Bianca Ingrosso, 25, som varit huvudpersonerna. Benjamin och de andra syskonen har därför filmats i stressade situationer där de kanske inte fått visa deras riktiga ”jag”.

Annons

Nu menar Benjamin att han tror att detta ledde till att tittarna inte riktigt fick rätt bild av honom för det. Han tyckte inte att det var speciellt roligt att göra tv och egentligen ville han inte bli filmad.

– Det var ju enda gången jag syntes. Och det var en skitunge som bara var otrevlig. Som inte var med och var rolig. Och det var ju för att jag inte ville bli filmad. Folk fick en fel bild av mig. Jag är inte otrevlig, skulle jag vilja säga. Alla har alltid en uppfattning om mig innan de ens har träffat mig, berättar Benjamin för Elle.

Så mycket bättre sänds lördagar 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons