LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför vill Alexandra Nilsson inte skaffa barn – talar ut om pressen

13 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Alexandra Nilsson och Andreas Hellmers
Alexandra Nilsson är sedan flera år tillbaka ihop med kärleken Andreas Hellmers.
Nu talar hon ut om den enorma pressen på att skaffa barn, och avslöjar varför hon inte vill bli mamma just nu.
Annons
Alexandra Nilssons första ord om bröllopetBrand logo
Alexandra Nilssons första ord om bröllopet

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Influencern Alexandra Nilsson, 32, slog igenom med sin blogg under namnet ”Kissie” och blev mycket uppmärksammad i media. Men kändisskapet har även haft sina baksidor. Hennes provocerande inlägg skapade ofta rubriker och hon blev uthängd för sina åsikter. Till slut blev det för mycket, och för fem år sedan stängde hon ner sin blogg.

Idag jobbar Alexandra som influencer på heltid. För fyra år sedan träffade hon kärleken Andreas Hellmers, 41, och idag bor de tillsammans. De har tre hundar och är nöjda med sitt familjeliv. Ändå får Alexandra ständigt frågan om när hon tänker skaffa barn.

Alexandra Nilsson berättar om enorma pressen: ”Sånt jävla tjat”

Efter mycket tjat väljer Alexandra nu att tala ut om frågan. I Alexander Pärleros podcast Framgångspodden berättar hon om sin syn på saken:

– Jag får ju höra hela tiden – i stort sett varje dag – att jag borde tänka på att skaffa barn. Att min biologiska klocka borde ringa för glatta livet och att mina ägg håller på att bli dåliga. Det är ett sånt jävla tjat, och det kommer dessutom från min mamma. Men jag vet att hon gör det av kärlek, och jag förstår att det här är djupt inrotat i våra hjärnor sedan flera generationer tillbaka. Min familj är dessutom katoliker och kommer från Polen, så kanske är det ännu mer inrotat där, säger hon och fortsätter:

Annons

– Men då känner jag bara: ”Nej, ni tjatar på mig och då blir det så att jag vill hitta en annan väg. Jag vill hitta en annan version av det som ni tror är det perfekta.

Alexandra Nilsson avslöjar – därför vill hon inte bli mamma

Alexandra berättar att en anledning till att hon inte vill ha barn är att hon tycker att det verkar så jobbigt. Att ständigt se stressade småbarnsföräldrar i flödena på sociala medier har inte direkt gjort henne mer sugen.

– Jag tittar på andra familjer och ser att det skriks och det är jobbigt. Och jag skulle nästan säga att det är på grund av sociala medier som jag har blivit ännu mer anti att skaffa barn, då man får se det verkliga livet, säger hon och fortsätter:

– Det låter ju fruktansvärt. Ingen sömn, folk är trötta och har inte tid för sig själva. Jag läste om kvinnor som inte har tagit en dusch på flera månader för att man prioriterar inte det. Det behöver ju inte bli så, det har jag hört jättemånga säga. Men jag tror nog inte att jag är mentalt redo. Det är ett så stort ansvar.

Alexandra beskriver att hon upplever att det pratas mycket om att "alla inte borde ha barn". Samtidigt menar hon att det tjatas enormt på henne på just den punkten.

– Det känns som att alla tjatar på alla att skaffa barn. Jag vet inte ens om jag är lämplig som mamma, det är ingen som ens tänker den tanken. Det bara: "Du är i rätt ålder, skaffa barn”. Men jag hanterar inte stress bra, jag har lätt att bli ledsen och arg. Vad hade jag varit för mamma då?, säger hon i podden.

FOTO: Instagram, TV4

Annons