Därför väljer TV4 att sända programmet med Johannes Brost

Johannes Brost fångarna på fortet

I kvällens Fångarna på fortet ser vi den folkkära skådespelaren Johannes Brost, som tragiskt gick bort i cancer tidigare i år. Nu berättar TV4 varför de väljer att sända programmet, trots att det kan kännas känsligt.

I januari kom det tragiska beskedet att skådespelaren Johannes Brost avlidit i sviterna av sin svåra sjukdom, 71 år gammal.

Sommaren innan hade han fått reda på att han drabbats av cancer. Läkarens bud kom som en chock. Bara våren innan hade han jobbat på som vanligt och spelade in Jordskott i SVT, samtidigt som han medverkade i både Fångarna på fortet och Let’s dance i TV4.

Johannes Brost opererades för cancern och fick till en början positiva besked om att den inte spridit sig. Men till sist var det ändå cancern som tog hans liv, meddelade hans familj.

”Han kämpade hårt och länge men klarade inte kampen mot cancern. Han fattas oss”, skrev familjen i ett mejl till TT efter hans bortgång.

När Johannes gick bort lämnade han ett stort tomrum och många tycker fortfarande att det är känslosamt att se honom. Därför valde Tv4 att noga se till att det var okej för Johannes Brosts familj att sända kvällens avsnitt av ”Fångarna på fortet”, där Johannes är en av de tävlande.

”Vi har haft en nära dialog med Johannes familj kring visningen av kvällens program”, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent TV4, i ett mejl till Hänt.

Han fortsätter:

”Vi har också, tillsammans Johannes familj, valt att i slutet av sändningen hedra Johannes och uppmärksamma den minnesfond som instiftats”.

Tidigare i år hedrades även skådespelaren och sångaren Rikard Wolff i programmet. Rikard avled även han efter en kort tids sjukdom förra året. Den nya säsongen spelades in kort före skådespelarens död och därför valde Tv4 att tillägna det första avsnittet till honom.

”Rikard var fantastisk i rollen som Le Wolff, och han var själv väldigt glad och stolt över sin medverkan som gåtställare i Fångarna på fortet. Därför känns det väldigt fint att kunna visa hans insats i TV4 och Fångarna på fortet nu i sommar”, skrev då Jonathan Nordin i ett mejl till Expressen.

Johannes Brost med dottern Ella.

Johannes Brost i Let´s Dance.

Johannes Brost och Jasmine Takacs i Let's Dance.

Johannes Brost avled den 4 januari 2018 i cancer.

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost svåra kamp – så kämpade han mot sjukdomen

LÄS OCKSÅ: TV4-profilernas avslöjande om tv-galan efter Johannes Brost död: ”Sätter allt på spel”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!