Johannes Brost svåra kamp – så kämpade han mot sjukdomen

I somras fick han cancerbeskedet, och efter en kamp mot sjukdomen har den folkkära skådespelaren Johannes Brost avlidit.

Johannes Brost har torsdagen den 4 januari 2018 avlidit i sviterna av sin svåra sjukdom.

Det var i somras som den avlidne skådespelaren Johannes Brost fick beskedet om att han hade cancer.

Han beskrev då i en intervju med Expressen att beskedet kom som en chock. För bara i våras jobbade han på som vanligt. Han spelade in ”Jordskott” i SVT samtidigt som han medverkade i både ”Fångarna på fortet” och ”Let’s Dance” i TV4.

 – Jag har jobbat väldigt mycket med cancer i kroppen som jag inte visste om. Så det kom ju som en chock, sa Johannes Brost till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost om romansen med Gunilla Persson: ”Kunde inte slita ögonen från hennes ben”

Han upptäckte att något var fel när han rasade i vikt. Han gick ned fem kilo av att medverka i ”Let’s Dance”, och när han tappat 16 kilo från sin normalvikt sökte han upp en läkare.

– Jag gick ner fruktansvärt mycket i vikt. Jag kunde inte behålla maten. Jag vägde inte mer än 51.5 kilo, berättade han vidare till tidningen.

Läkarna konstaterade att han hade en tumör. Men redan i juni fick han ett lyckobesked – tumören var godartad och den hade inte spridit sig. Kort där efter påbörjade han en cellgiftsbehandling ”för säkerhetens skull”, som han själv sa det, och i höstas opererades han.

Men Johannes Brost var inte ensam under sjukdomstiden. Han har haft stöd av familjen.

SE OCKSÅ: Johannes Brost som den älskade karaktären “Jokern”

– Jag har haft ett väldigt stöd av alla mina barn som varit här, och mitt ex, mina barns mor har varit här. Vi är väldigt goda vänner, alla har skött om mig, sa han till tidningen.

Johannes Brost blev 71 år gammal och är saknad av hela svenska folket.

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost: Jag såg när Mick Jagger hade sex

LÄS OCKSÅ: Johannes Brost är död – efter tuffa sjukdomskampen

Foto: IBL

SENASTE NYTT!