LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför valde Pierre att lämna Lena Philipsson: "Det hände incidenter"

20 jan, 2016 
Hans & Anna Shimoda
När det tog slut mellan Lena Philipsson och Pierre Leander i höstas blev alla förvånade. Nu väljer Pierre att exklusivt för Hänt tala ut om varför han valde att avsluta förhållandet.
Annons

Det var i höstas som nyheten slog ned som en bomb: Lena Philipsson, 50, och pojkvännen Pierre Leander, 42, hade gjort slut.

– Det var två jättefina år, det är inget jag ångrar. Nu ser jag fram emot nya projekt, förklarade Pierre för Häntbloggen i en exklusiv intervju när uppbrottet blev offentligt.

Pierres officiella förklaring liksom Lenas var att det bara hade runnit ut i sanden. Nu väljer Pierre att för första gången förklara vad som verkligen hände när den till synes lyckliga kärleksrelationen tog slut.

– Man kan väl sammanfattade det med att jag kände mig väldigt begränsad i vilka jag fick umgås med, vilka det var ok att prata med och vad jag kunde säga till dem jag umgicks med, förklarar Pierre för Hänt.

Pierre tröttnade på att Lena styrde honom med järnhand. Foto: IBL
Pierre tröttnade på att Lena styrde honom med järnhand. Foto: IBL

Över huvud taget hade Lena stark uppfattning om hur Pierre skulle agera och självklart blir det då svårt att ha en fungerande relation.

Annons

– Jag försökte respektera att hon är en offentlig person och med det också i möjligaste mån göra henne till viljes. Men i förlängningen kan det bli påfrestande när en person vill kontrollera och bestämma varje steg man tar och det gav upphov till många diskussioner. En del av dessa diskussioner påverkade såklart förhållandet och viken riktning det tog. Och när det i sig blev ett direkt hinder för min egen kreativitet så bestämde jag mig för att avsluta förhållandet. Det gjorde jag redan i april 2015.

Pierre valde att göra slut – något Lena först vägrade acceptera. Foto: Stella Pictures
Pierre valde att göra slut – något Lena först vägrade acceptera. Foto: Stella Pictures

Anmärkningsvärt är att sångerskan inte godtog Pierres vilja…

– Lena accepterade inte det eftersom hon just då renoverade sin lägenhet och bodde hemma hos mig på Lidingö. Vi tog en diskussion kring hur vi ville att förhållandet skulle vara och utvecklas och bestämde oss för att göra ett försök att få det att fungera. Men när hösten kom och hon kunde flytta tillbaka till sin lägenhet hade det hänt nya incidenter som gjorde att jag bestämde mig för att alla inblandade kommer att må bättre om vi fortsätter på var sitt håll.

Annons

Idag har Pierre alltså gått vidare i livet och är tillsammans med journalisten Anna Herdenstam, 50, som tidigare var ett välkänt nyhetsankare på TV4. Paret gjorde sin relation offentlig några veckor innan jul.

Idag är Pierre lycklig med Anna Herdenstam. Foto: IBL
Idag är Pierre lycklig med Anna Herdenstam. Foto: IBL

Trots Lenas försök att styra och ställa har han inte bara jobbiga minnen av det två år långa förhållandet.

– Lena har många fantastiska sidor och jag har jättemånga fina minnen från vår relation. När vi träffades i oktober 2013 var vi två vingklippta fåglar som kom från varsitt kraschat förhållande. Vi hjälpte varandra upp på fötter igen och idag tror jag vi mår bättre och är starkare på varsitt håll än innan vi träffades.

Lena är aktuell med showen “Jag är ingen älskling” på Cirkus i Stockholm som har premiär den 25 februari.

Läs mer:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons