farmen 2023

Farmen-Tova: Därför valde jag inte Viktor eller Eddie till storbonde: ”Sista minuten”

FARMEN 2023

Ny vecka i Farmen betyder ny storbonde.
Den här veckan låg ansvaret på Tova och hon hade lovat att välja Viktor eller Eddie.
Nu berättar hon om tvärvändningen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tiderna
1:00

Efter reklamen: Anna Sahlene och Nina Söderquist sjunger låtar från Melodifestivalen genom tiderna

(1:00)

Slå på ljud

Farmen 2023 är inne på sin åttonde vecka och det börjar minst sagt dra ihop sig. Varje amulett är värdefull och i skrivande stund är det Viktor Bergström, 28, som sitter på flest amuletter med sina fyra stycken.

Förra veckan var det Viktor som var storbonde och tillsammans med kompanjonen Eddie Gecer, 46, planerade de att försöka få Viktor som storbonde den här veckan också.

Men planen gick inte i lås. Istället valde Tova Andersson, 34, att utse Tora Brandström, 24, till storbonde.

Farmen-Tovas läggmatch i Tinget

Nu berättar Tova för Hänt hur tankarna egentligen gick när det kom till storbonde-valet.

– Det är såhär; Tora kom in på Torpet ganska sent, hon kom ju liksom i mitten av allting. Vi kom överens väldigt fort med varandra och klickade jättebra. Alltså hon tog mig verkligen som den person jag är, säger Tova till Hänt.

Tova valdes till andrekämpe och fick möta Christoffer Hammarlöf, 26, i Tinget men dessvärre förlorade hon. Enligt både henne själv och enligt Viktor Bergström ska det ha handlat om en läggmatch.

– Jag ville ju inte spela ut Tova. Men problemet var ju att hon ville ju lämna och ge upp. Då sa Eddie att då får vi väl ta henne och så blir vi storbonde. Men i mitt huvud så visste jag ju om att hon och Tora hade ju klickat, säger Viktor till Hänt och fortsätter:

– Men att det blev Tora gjorde inte mig något i själva spelet.

Därför valde Tova inte Viktor eller Eddie till storbonde

Planen var hela tiden att Tova skulle förlora i Tinget och sedan skulle hon välja Eddie eller Viktor till storbonde. Men istället valde hon Tora. Nu berättar Tova om beslutet:

– Det som hände i Tinget, som inte syns, var att vi fick prata med varandra, säger hon och fortsätter:

– Tanken var ju egentligen att jag skulle välja Eddie till storbonde, men sedan gick jag på min magkänsla. Eddie och Viktor har styrt mig men det fattade jag inte där och då, de fanns där för mig, det gjorde de. Men de styrde mig med att ta bort Julia och jag kände mig som att jag alltid måste gå i deras spår.

Tova berättar att hon började känna av att de ville spela ut henne så i sista sekund tog hon ett helt annat beslut.

– Sedan när jag gick bort efter Tinget och började fundera så tänkte jag bara "men helvete varför ska jag välja Eddie för?". Jag tyckte bara att nej, jag har kommit bra överens med Tora, jag hade jätteroligt med henne. Jag ville att hon skulle gå långt.

Så det var ett sista-minuten-beslut?

– Ja! Det var verkligen ett sista minuten-val. Men idag när jag kollade på det kände jag bara "shit vad bra att jag gjorde som jag gjorde". Hade jag valt Eddie eller Viktor skulle jag ångra mig idag.

FARMEN 2023
FOTO: TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN