Därför umgicks inte Lili och Susie på 10 år – berättar om sprickan i relationen

Lili & Sussie

Lili och Susie hade en paus på nästan 10 år.
Nu berättar de om vad det var som höll dem isär.
– Hängde inte, säger de.
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020
Slå på ljud

Radarparet Lili och Susie Päivärinta är just nu aktuella i den nya säsongen av tittarsuccén Så mycket bättre. Tillsammans med andra stora artister som Benjamin Ingrosso, Plura Jonsson, Markus Krunegård och Silvana Imam bjuder de på fantastiska tolkningar samtidigt som de går igenom stora händelser från deras karriär. I Nyhetsmorgon berättar de om hur det var att spela in programmet.

– Man hade inte trott att det var så stressigt. Men det kanske också var för att vi kom in i tre avsnitt och allt liksom skulle samlas då. Men det var jättekul, säger Lili varpå Susie inflikar:

– Det nya konceptet känns lite som ett låtskrivarcamp. Den ena kommer den andra går. Man ses, man sjunger, man äter, man har trevligt och så går det väldigt fort. Men det roligaste tycker jag var att träffa artister från andra scener.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lili och Sussi om sprickan i relationen

Med dängor som Oh Mama och Bara du och jag hade systrarna stor framgång på de svenska hitlistorna under deras karriär, men efter några år i rampljuset tog det plötsligt slut. Susie bestämde sig för att fokusera på familjelivet och Lili för att kämpa för djurrättsfrågor. Men när de hade bestämt sig för att ta en paus slutade de även att umgås. Nu berättar de varför.

– Susie fick ju tre barn och för mig blev det mycket resande och filmande och så. Och det pågick ju hela tiden så när vi levde så olika liv så var det så svårt att få till att hinnas ses. Så det var ju en glipa på tio år där, berättar Lili.

Under den här perioden hade de inte heller några som helst planer på att komma tillbaka som artisterna Lili och Susie. Men plötsligt hände något som fick de att ändra sig.

– Det var en spelning som blev det här fröet där vi både insåg hur mycket vi hade saknat publiken, artisteriet och systerskapet. Så då liksom möttes vi på en spelning i Malmö på pridefestivalen, förklarar Lili innan hon fortsätter:

– Det var ju fullproppat med folk och så mycket kärlek och vi skrattade så vi grät i logen och hade så kul med publiken så då kände vi ju verkligen "men gud vad vi har saknat det här".

LÄS OCKSÅ: Lilis och Susies ord om detaljen i TV4 – som tittarna inte får se

LÄS OCKSÅ: Lili och Susie avslöjar sanningen bakom färgvalet av läppstift

FRÅN FÖRSTASIDAN