Därför tvingas Agneta Sjödin lämna TV4

Därför tvingas Agneta Sjödin lämna TV4 efter 27 år
Agneta Sjödin slutar på TV4 efter 27 år på kanalen. Hon har varit programledare för klassiska program som Fångarna på fortet och Småstjärnorna. Nu berättar Agneta Sjödin varför hon måste lämna.
Annons

Agneta Sjödin, 51, har jobbat på TV4 i 27 år. Hon har synts i folkkära program som Fångarna på fortet, Småstjärnorna och Agentas nyårskarameller. Men nu har Agneta Sjödin gjort sin sista dag på TV4.

I podcasten TV-fabriken berättar Agneta Sjödin att hon fick ett erbjudande från TV4 om ett projekt som hon inte ville arbeta med.

Annons

– Jag tackade nej  till ett uppdrag, och då ledde det till att det inte fanns något annat att knyta upp ett avtal runt med fyran. Det var också det som ledde till att det där avtalet som jag haft med dem i många år upplöstes. Jag kände att “jag kan inte göra det här programmet”, det känns helt fel, säger Agneta Sjödin i TV-fabriken.

I och med att Agneta Sjödin valde att tacka nej till uppdragen kunde hon inte få sitt kontrakt förnyat. Hon understryker att det inte har varit planerat från varken TV4 eller henne själv.

Annons

– Det var inget medvetet val varken från TV4 eller mig. De sa att de respekterar att jag inte kan göra det här, men då har vi inget att knyta upp ett avtal runt. Jag kände så starkt att det där inte var bra för mig eller mitt varumärke, säger Agneta Sjödin.

Under de många år som Agneta Sjödin har arbetat på TV4 har hon blivit en populär och uppskattad programledare. Hon har tidigare fått erbjudanden att jobba för SVT, men tackat nej. Att lämna Tv4 var ett svårt beslut, men hon är säker på att det var rätt beslut.

– I efterhand är jag superglad att jag gjorde det, det har löst sig ändå ekonomiskt, och det har dykt upp andra saker, säger Agneta Sjödin.

Hon fortsätter:

– Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre. Det är en konstig känsla.

Annons

FOTO: Ibl

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…