LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför tvingades Jenny Strömstedt avbryta – Anders Pihlblad rycker in

27 nov, 2023 
JENNY STRÖMSTEDT, ANDERS PIHLBLAD
Jenny Strömstedts klassiska dag i Nyhetsmorgon är på lördagar. Men i lördagens sändning var det plötsligt Anders Pihlblad som syntes i tv-rutan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Plötsliga överraskningen under intervjun – så har vi aldrig sett Jenny StrömstedtBrand logo
Plötsliga överraskningen under intervjun – så har vi aldrig sett  Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt, 51, är en av våra mest folkkära programledare och det råder inga tvivel om att hon är uppskattad i Nyhetsmorgon. Under årens lopp har hon jobbat mestadels ihop med Steffo Törnquist, 67. De två var en drömduo som helst ingen ville separera på. Men nu för tiden kör Jenny på lördagar och Steffo brukar ha fredagarna ihop med Sofia Geite, 41.

Under årens lopp har Nyhetsmorgon utvecklats mycket. När programmet drog igång år 1992 hette det Gomorron och då var det Bengt Magnusson, 73, och Malou von Sivers, 70, som höll i taktpinnen.

Nu för tiden är det inte lika bestämt med dagarna man jobbar. Men helgerna är fortfarande väldigt fasta. Det brukar nämligen vara Jenny Strömstedt som kör på lördagar och Jenny Alversjö, 49, tar varje söndag.

Annons

Jenny Strömstedts plötsliga frånvaro

Men mitt under lördagens sändning tvingades Jenny Strömstedt plötsligt avbryta. Efter en reklampaus var det istället Anders Pihlblad, 55, som satt med en kaffe i handen och hälsade god morgon.

TV4 förklarade vad det berodde på. Jenny hade nämligen börjat känna sig krasslig.

”Jenny kände sig lite krasslig, så tappra Anders gjorde en hjälteinsats och tog över.”, förklarar Nyhetsmorgon i ett inlägg på Instagram.

Vad var det egentligen som hade hänt med Jenny? Ett sådant proffs som hon viker ju inte ner sig i första taget. Nu berättar hon hur det ligger till:

”Ingen fara på taket. Jag har fått nått av alla virus som går och symtom som kändes hanterbara men när jag åkte till jobbet blev värre”, inleder Strömstedt.

”En vill icke dra ner sina gäster i fluensaträsket heller. Nu har jag sovit fem timmar, behåller ryggläge och tackar Anders för strålande jobb”, avslutar hon med flera hjärtan i rad.

Annons

Tittarnas hyllningar till Anders Pihlblad

Att Anders kunde ställa upp med så kort varsel är nu något som hyllas stort av tittarna. Dagen innan sändning brukar programledarna gå igenom sitt manus och vad som ska hända i programmet. Denna förberedelse fick alltså inte Anders Pihlblad, men trots det skötte han allt med bravur.

”Superduktiga och proffsiga Anders. Tur att du fanns tillgänglig trots ledig lördag. Och Krya på dig Jenny”, skriver en person.

”Anders är ett otroligt otroligt proffs ..Hoppas cheferna förstår och värderar sånt... glöms tyvärr väldigt lätt bort”, skriver en annan.

”Så imponerad av att du kunde ta över så proffsigt! Krya på dig Jenny”, skriver en tredje.

”Vilket super proffs Anders är som tar över och gör det galant”, hälsar en fjärde.

FOTO: TV4

Annons