Bengt Magnussons relation till TV4-kollegan Malou von Sivers idag

BENGT MAGNUSSON, MALOU VON SIVERS

För 29 år sedan ledde Bengt Magnusson och Malou von Sivers det allra första avsnittet av Nyhetsmorgon ihop.
Mycket har hänt sedan dess och så här ser deras relation ut idag!
Fem kändisar som är veganer
Slå på ljud

Nyhetsmorgon sändes för allra första gången den 14 september 1992. Då kallades programmet däremot för Gomorron och programledarna var inga mindre än Bengt Magnusson, 70, och Malou von Sivers, 68.

Morgonshowen var redan då ett vinnande koncept och själva programidén har faktiskt inte förändrats särskilt mycket. Seriösa nyheter blandades med mer lättsamma inslag och kockar var på plats och lagade mat och bjöd på sina bästa recept, precis som i dagens Nyhetsmorgon.

Det var den 2 september 1994 som Nyhetsmorgon bytte namn från att tidigare heta Gomorron och det är inte det enda som hänt genom årens lopp. Bland annat så har sändningstiderna förlängts och att sända även på helger har blivit självklart.

Nyhetsmorgon fyller 30 år 2022

Det har snart gått 30 år sedan den historiska premiären. I en intervju med Dagens media har Bengt tidigare berättat om sina minnen därifrån.

– Det har ju varit massvis av olika saker som varit roliga, men mycket som varit jäkligt jobbigt också. Det är ju så det är när man är nyhetsjournalist, och ofta minns man främst de riktigt stora nyhetshändelserna. Estoniatragedin går inte att komma förbi – det är ett starkt minne, sa han då.

BENGT MAGNUSSON, MALOU VON SIVERS

Bengt Magnusson och Malou von Sivers sände det allra första avsnittet av Nyhetsmorgon.

Roger Tillberg/TT

Idag syns Bengt fortfarande till på TV4, men numera är han nyhetsankare för TV4-nyheterna. Malou har också hängt sig kvar på kanalen och år 2006 började hon jobba med Nyhetsmorgon efter tio, ett program som sedan bytte namn till Efter tio men som sedan bytte namn igen till det nuvarande Malou efter tio.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I sammanlagt fem år höll Bengt och Malou ihop och sände Nyhetsmorgon varje vardagsmorgon. Den goda relationen fick dock ett bakslag när Malou fick veta vad Bengt hade i lön.

– Jag tyckte det var otroligt jobbigt. Han hade mycket mer än vad jag hade. Vi gjorde exakt samma sak. Det var inte pengarna, det var bara kränkande. Jag var förbannad, kunde inte sova. En chef sa att Bengt hade mycket bättre marknadsvärde. Det gjorde inte saken bättre, har Malou tidigare berättat i podden Tv-fabriken.

Bengt Magnusson och Malou von Sivers relation idag

År 2017 var det dags för Nyhetsmorgon att fira 25 år. Detta firades genom att kalla in Malou von Sivers och Bengt Magnusson. Den historiska duon fick då ta över programmet och sända istället för Jenny Strömstedt, 49, och Steffo Törnquist, 65.

MALOU VON SIVERS, BENGT MAGNUSSON

Duon återförenades år 2017.

Karin Trnblom/TT

Efter den historiska återföreningen berättade Bengt om mötet med Malou och hur deras relation ser ut nu efter alla dessa år.

– Det var dessutom kul att få göra någonting med Malou igen, senast var 1997, eftersom att hon slutade med Nyhetsmorgon ett år innan mig. Det var kul att det faktiskt blev ett seriöst program också, med intervjun med försvarsminister Peter Hultqvist och diskussionen om Paracetamol med doktor Mikael, förklarade Bengt då i podden Tv-fabriken.

Trots det stora gapet mellan sändningarna så verkar den hyllade programledarduon ha en alldeles finfin relation till varandra!

LÄS OCKSÅ: Se bilderna inifrån Lassemans nya lyxhus

LÄS OCKSÅ: Ola-Conny attackerad i hemmet: ”Nu får det vara nog”

FOTO: Michaela Hasanovic/EXP/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN