Bluffen i Bonde söker fru avslöjad – TV4:s okända drag bakom kulisserna

Linda Lindorff och bönderna

Det har riktats hård kritik mot Bonde söker fru i inledningen av säsongen.
Nu berättar en av bönderna hur de luras i programmet och varför han tackade nej flera gånger till att medverka.
Matthews ord om att vara med i Bonde söker fru: ”Komiskt”
0:42

Efter reklamen: Matthews ord om att vara med i Bonde söker fru: ”Komiskt”

(0:42)

Slå på ljud

I veckan var det säsongspremiär för den 17:e säsongen i ordningen av det så folkkära programmet Bonde söker fru.

Som samtliga tidigare säsonger är det Linda Lindorff, 50, som far land och rike runt för att stötta bönderna i sin resa att finna sin stora kärlek hemma på gården. Men årets säsong har genomgått en hel del förändringar och detta resulterade i en massiv kritikstorm från tittarna.

Under de första minuterna fick man se klipp från säsongen och det spoilade vilka brevskrivare som fått chansen att dejta bönderna. Dessutom har det populära segmentet när Linda lämnar breven till bönderna slopats helt.

Hallå!!! Vad har ni gjort?? Precis som folk skriver, dels spoilar ni delar av säsongen det första ni gör i avsnittet... Sen vart är avsnittet där ni gör besök i hemmet och öppnar breven och ringer till vissa brevskrivare?”, skriver en upprörd tittare.

Därför tackade Kristian nej flertalet gånger

Men Bonde söker fru som sänds linjärt på TV4 är inte det enda kärleksäventyret tittaren kan följa. På TV4-Play kan man nämligen följa den andra hälften av årets bönder som längtar efter en partner att dela livet med i programmet Bonde söker fru – Kärlek åt alla.

En av bönderna som fått uppleva ett kärleksäventyr utöver det vanliga i Bonde söker fru – Kärlek åt alla är Kristian Gustafsson, 38. Men det var långt ifrån ett självklart beslut att han skulle medverka i programmet. Det berättar Kristian i en intervju med Hänt.

Han har inte sökt till programmet själv utan blev uppringd av produktionen flertalet gånger.

– Någon har anmält mig till programmet. Jag blev uppringd ett par gånger från produktionsbolaget. Första gången tyckte jag att det var alldeles för tidigt, jag kom ifrån en ganska lång relation. Jag var inte alls redo för något sånt här, förklarar han och fortsätter:

– Men sen var det mycket som hände runt omkring så tillslut tackade jag ja. Det gjorde jag ganska sent i processen. Jag var bland de sista som spelade in castingavsnittet.

Så luras bönderna – vet inte vad de tackar ja till

Men när Kristian väl tackade ja till att medverka i programmet visste han inte vad han tackade ja till. Som bonde vet man nämligen inte om man kommer att vara en del av Bonde söker fru eller av Bonde söker fru – Kärlek åt alla.

– De frågar om man vill vara med i Bonde söker fru och det är ju hela alltihopa. Sen är det produktionsbolaget som bestämmer vart man hamnar.

Han berättar för Hänt att det är flera olika faktorer som avgör i vilket av programmen man får medverka i.

– Det är ju så många olika faktorer som avgör. Vart man bor, vad man har för möjligheter för inspelningstillfällen, inspelningsperioder och vad det finns för möjlighet med brevskrivare och så där, så det är så mycket som påverkar. Så det är ingenting jag kan styra över.

Så när du tackade ja hade du ingen aning om vart du skulle hamna?

– Nej, nej, det hade jag ingen aning om!

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN