let's dance 2023

Johan Jureskog tillbaka i Let's dance – se bilden som avslöjar

JOHAN JURESKOG, HEDVIG LÖFWALL

Johan Jureskog blev den andra deltagaren som tvingades lämna Let's dance 2023.
Nu är han återigen på plats i danslokalerna...
Se bilden här!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Jureskog om sin skadade axel: ”Blir laserbehandlad”
0:48

Efter reklamen: Johan Jureskog om sin skadade axel: ”Blir laserbehandlad”

(0:48)

Slå på ljud

Johan Jureskog, 47, var en av deltagarna i Let's dance 2023. Upplevelsen var något helt nytt för stjärnkocken men vid sin sida hade han proffsdansaren Hedvig Löfwall, 28.

Johan fick en tuff start i programmet, speciellt av domaren Tony Irving, 56.

– Jag förstod att Jureskog blev ledsen, Mr Wijk var lite besviken, Renaida tyckte att jag var helt pucko. Jag förstod det i programmet, sa Tony till Hänt och fortsatte:

– Varför ska jag be dem om ursäkt om de dansat dåligt?!? VARFÖR ska jag be om ursäkt till folk för att jag kritiserar och säger att de dansat dåligt när de faktiskt dansat dåligt? Kan du tänka dig hur det hade blivit om jag hade sagt "gud vad fantastiskt ni alla dansade idag" när hela Sverige kan se hur dåligt det var?, sa Tony.

Johan Jureskog tvingades lämna Let's dance: ”Jättetråkigt”

Johan blev den andra kändisen som tvingades lämna tävlingen. När Hänt träffade honom efter sändningen berättade han att han var ledsen men å andra sidan har han så mycket annat roligt på gång. Snart öppnar han nämligen upp massa nya restauranger, bland annat en i Sky city på Arlanda.

– Det är jättetråkigt att inte få dansa vidare såklart, men jag har gjort mina nio veckor och bestigit många Mount Everest, så jag är hur nöjd som helst, sa Johan Jureskog i programmet efter att han blivit utröstad.

Även om Johan inte vann den prestigefyllda glasskon så vann han faktiskt en väldigt fin vänskap.

– Man är ju väldigt nära varandra hela tiden. Men vi har byggt upp det så här, jag var med i Kocklandslaget i åtta år och det vi satsade väldigt mycket på var att göra andra saker än att laga mat för att få teambuildingen. Så vi har umgåtts jättemycket privat. Våra familjer har umgåtts ute på landet, ni har tagit hand om våran hund och ni har en liten hund så de är bästisar nu. Sjukt mycket middagar och det har blivit en del vin också även om jag kanske är mer av en vin-drickare än vad du är, sa Johan till Hänt och Hedvig instämde helt.

Därför är Johan Jureskog tillbaka i Let's dance 2023

Varje torsdag körs ett genrep i Let's dance – av flera olika anledningar. Både för att kameramännen ska kunna planera sändningen, och dels för att deltagarna ska få köra sina danser i den riktiga lokalen.

Under torsdagen var Johan Jureskog plötsligt tillbaka i lokalen. I ett meddelande till Hänt förklarar han nu vad det egentligen rörde sig om:

”Jag var bara där och gosade lite då min hund Brando blev kemiskt kastrerad på Gärdet, stackars han”, skriver Johan till Hänt.

”Kärt återseende”, skriver deltagaren Johanna Lind Bagge.

FOTO: INSTAGRAM

Johan Jureskog.

FOTO: INSTAGRAM

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN