Därför syns Jenny Strömstedt inte lika mycket i Nyhetsmorgon längre

Jenny Strömstedt

TV4-tittarna är vana vid att se Jenny Strömstedt leda Nyhetsmorgon ihop med Steffo Törnquist varje torsdag och fredag.
Men den senaste tiden har hon lyst med sin frånvaro i rutan.
Här är anledningen bakom Jennys plötsliga försvinnande.

Jenny Strömstedt startade sin karriär på TV4 genom att arbeta extra i TV4-husets reception. Sedan 2005 är hon programledare för Nyhetsmorgon och är idag ett av kanalens kändaste ansikten.

I 16 år har Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist programlett Nyhetsmorgon tillsammans, och genom åren har de blivit en favoritduo hos tittarna.

Steffo och Jenny syns i rutan varje torsdags- och fredagsmorgon. Men den senaste tiden har Jenny lyst med sin frånvaro under flera sändningar.

Steffo Törnquists vassa ord till Jenny Strömstedt

Steffo och Jenny har inte bara en nära relation på jobbet utan umgås även privat. De är till och med så nära att Steffo har ett eget smeknamn för Jenny, något han avslöjade i ett inlägg på Instagram förra året.

”Tjena mittbena, slå på TV:n och häng med Jempa o Moi den här morronen”, skrev han intill en bild på sig själv och Jenny inför en sändning.

Och inte nog med det så tävlade de tidigare i år tillsammans i Erik Haag och Lotta Lundgrens nya frågesportsprogram Big Bang.

I programmet kom en ny sida av Steffo fram, nämligen den lite mer tävlingsinriktade. I avsnittet låg duon under i tävlingen efter att Jenny missförstått en fråga. Det var då Steffo skämtade om att han ville byta ut sin partner:

– Kan jag byta ut Jenny?, sa han då och skrattade.

Tävlingen slutade med en förlust för Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt.

Därför syns Jenny Strömstedt knappt i Nyhetsmorgon

Jenny, som vanligtvis leder Nyhetsmorgon med sin kollega Steffo, har den senaste tiden inte synts till i tv-rutan på morgnarna.

Istället har Jenny ersatts av sina TV4-kollegor. Under förra veckan tog Maria Forsblom Jennys plats bredvid Steffo, och sedan fick tittarna se Soraya Lavasani. Även Jenny Alversjö har hoppat in. Vad är orsaken till hennes frånvaro då?

Jo, Jenny är som bekant gift med artisten Niklas Strömstedt och 2017 startade de programmet Tillsammans med Strömstedt, som går ut på att makarna träffar kända par för att prata om kärlek och relationer.

TV4-programmet, som vanligtvis sänds under våren, har blivit en tittarsuccé och nu har Jenny och Niklas varit iväg för att spela in den femte säsongen.

Den senaste tiden har Jenny publicerat flera bilder på Instagram med hashtaggen tillsammansmedströmstedts – vilket förklarar frånvaron i Nyhetsmorgon, något som Svensk Dam tidigare har rapporterat om.

När Jenny Strömstedt är tillbaka med sin parhäst Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon igen är fortfarande oklart.

LÄS OCKSÅ: Carina Berg om skilsmässan med Kristian Luuk – så är relationen idag

LÄS OCKSÅ: David Hellenius oro för han och Renée Nybergs son Leo

FOTO: Nyhetsmorgon/TV4 Play

SENASTE NYTT!