LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sveriges mästerkock-deltagarna fick ingen lyxresa – TV4:s nya flygstopp

29 mar, 2023 
SVERIGES MÄSTERKOCK 2023
I varje säsong av Sveriges mästerkock får deltagarna åka på en kulinarisk matresa.
Förra året åkte de till soliga Maldiverna men i år var det Åland som stod på agendan.
Här är anledningen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"Brand logo
Gudrun Schymans stora utmaning i Sveriges mästerkock VIP: "Stressande"

Det har blivit dags för semifinal i Sveriges mästerkock 2023. Semifinalisterna består av inga mindre än Nazuk Turdieva, 29, Fanny Andersson Werngren, 25, och Stefanie Forsberg Gonzalez, 32.

Det har varit en riktigt härlig säsong där deltagarna har tyckt om varandra väldigt mycket. Så när Zacharias Lindqvist Hansson, 28, fick lämna förra veckan var det en och annan tår som fälldes.

– De har sagt till oss att det här har varit en snäll säsong, alla har verkligen varit snälla mot varandra. Det har inte alls varit elakheter eller tävlingsinriktade på det sättet att försöker förstöra för varandra. Man har varit glad för varandras skull, säger Nazuk till Hänt och fortsätter:

– Det är topp fyra som har kommit mig närmast. Vi har varit ett väldigt tight och fint gäng, även i efterhand har vi varit ute och ätit ihop.

Annons

Kritiken mot resan till Maldiverna

Nu när vi börjar närma oss slutet av den här säsongen så kan vi se tillbaka på härliga tv-stunder och roliga moment. Ett moment som är tradition för deltagarna är att åka på en resa.

Förra året bar det av till Maldiverna, en resa som däremot kom att ifrågasättas av tittarna.

”Tycker det är tråkigt att ni i de här tiderna väljer att resa till Maldivernas. Klimathotet någon?? Så himla fel och onödigt”, skrev en tittare då.

”Varför väljer produktionsbolaget att skicka deltagare och tv-team till Maldiverna med flyg mitt under skenande klimatkris?”, skrev en annan.

Därför åkte Sveriges mästerkock-deltagarna till Åland – TV4:s nya beslut

I år var det istället Åland som stod på agendan och nu berättar Nazuk vad det egentligen berodde på.

– Vi fick förklarat för oss innan att de hade liksom flygstopp på TV4, någon klimatgrej. Så då fick man inte flyga utan man fick bara ta tåg eller färja, som vi åkte. Så vi förstod liksom, säger hon till Hänt och tillägger:

Annons

– Det finns ju så mycket fint runtomkring oss här i närheten så det är ju bra att man upptäcker det också.

På resan fick de även träffa stjärnkocken och Robinson-vinnaren Michael Björklund, 47. Nazuk beskriver honom som otroligt trevlig och väldigt genuin och att resan till Åland var tipptopp.

– Ja men det var en härlig upplevelse, det är ju väldigt fint på Åland. Nu åkte vi ju kanske inte den årstiden som man brukar åka dit, men det var väldigt mysigt. Jag hade aldrig varit där så det var kul, säger Nazuk till Hänt.

Hänt har sökt TV4.

FOTO: TV4

Annons