Därför splittras PT-Fia och Tareq Taylor – egna orden efter beslutet

Sofia Ståhl och Tareq Taylor

Tareq Taylor och Sofia PT-Fia Ståhl offentliggjorde sin relation i mars.
Nu bekräftar Sofia att paret splittrats efter att Tareq fattat ett visst beslut.
Fem saker du vill veta om Tareq Taylor
0:53

Efter reklamen: Fem saker du vill veta om Tareq Taylor

(0:53)

Slå på ljud

SVT-profilerna Tareq Taylor, 52, och Sofia ”PT-Fia” Ståhl, 33, jobbade tillsammans för första gången under 2019 när de var programedare för SVT:s matprogram Lyckomaten. I december 2021 kunde Hänt avslöja att det ryktades om en romans mellan dem. Och några månader senare bekräftade paret sin kärlek för varandra.

– Vi har det väldigt bra tillsammans. Sofia är en fin människa och vi har det så bra. Om jag är kär? Jo, men det är klart jag är kär, sa Tareq till Aftonbladet när relationen offentliggjordes.

Höll relationen hemlig i flera månader

Sedan Sofia och Tareq bekräftade relationen i mars har det dock varit tyst. De båda uppdaterar flitigt sina sociala medier men kärlekslivet verkar de främst hålla för sig själva.

Då och då bloggar däremot Sofia om relationen. Hon har även kommenterat varför de valde att hålla förhållandet hemligt, i sin podcast Ofiltrerat.

– Jag tror inte jag behöver säga så mycket mer om detta än att det har spekulerats och frågats en del, men vi har liksom velat chilla lite, sa då Sofia.

Tareq och Sofia splittras efter tystnaden

Men idag är parets relation känd för det svenska folket och på bloggen skriver nu Sofia om sin midsommar. Det visar sig dock att paret inte firade högtiden tillsammans utan är splittrade på grund av att Tareq tagit sig an ännu ett jobb.

”Välkommen till årets variant av midsommar! Edith var hos sin pappa, Tareq borta på inspelning och jag behövde ägna tid åt boken så det blev inte alls traditionsenligt men ändå väldigt mysigt. Klev upp och sprang en runda runt sjön i lugnt tempo”, skriver Sofia på bloggen.

När Hänt når Sofia för att fråga hur länge Tareq blir borta på inspelning, samt hur det känns att vara ifrån kärleken svarar hon med ett hemlighetsfull svar.

”Det kommer ett blogginlägg som berör de frågorna om en vecka eller två”, skriver Sofia till Hänt.

Foto: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN