TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför snuvades tittarna på historiska duellen – SVT avslöjar nya ändringen

22 apr, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Ingemar Stenmark möter Peter Forsberg i Mästarnas mästare på SVT.
Tittarna skulle få se ett historiskt möte mellan Peter Forsberg och Ingemar Stenmark i Mästarnas mästare. Men i sista minut avbröt SVT programmet – nu avslöjar de varför.
Annons

Det var spännande in i det sista. Efter en tuff semifinal i Mästarnas mästare där bollaget med Jesper Blomqvist, 44, Kennet Andersson, 50, och Magnus Wislander, 54, kammade hem segern tvingades de två förlorarna, skridskolaget och skidlaget, att mötas i en nattduell.

Också den blev en rysare – som inte fick någon upplösning. Efter att Magdalena Forsberg, 50, slagit Maria Rooth, 38, reducerade Per Fosshaug, 53, resultatet genom att överträffa motståndaren Pernilla Wiberg, 47, och allting skulle avgöras med ett historiskt möte mellan sportgiganterna Ingemar Stenmark, 61, och  Peter Forsberg, 44.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men tittarna blev snuvade på den kampen. I stället för att visa upplösningen av tävlingen, och låta tittarna få veta vilket av lagen som får möta bollspelarna i finalen nästa vecka, bröt SVT programmet. I stället får tittarna vänta en hel vecka på att få ta del av kampen mellan Forsberg och Stenmark.

Annons

Nu avslöjar SVT att de valt att dra ut på duellen eftersom finalavsnittet, som sänds nästa vecka, var för kort.

– Vi har gjort detta tidigare, också under denna säsong. Grundanledningen till upplägget är att vi behövde flytta innehåll från en episod till en annan. Söndagens avsnitt, semifinalen, var aningen för långt och finalavsnittet aningen för kort. Genom att flytta en del till nästa vecka fick vi därmed plats för fler saker i söndagens episod. Vår tanke är helt enkelt att genom att göra detta blir båda episoderna bättre, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare på SVT, till Hänt.

Men det finns såklart också ytterligare en anledning. SVT vill hålla tittarna på halster och göra en förändring mot tidigare säsonger.

– Vi försöker hela tiden göra Mästarnas mästare mer spännande och oväntad. Vi menar att det är viktigt att programmet inte går på rutin. Efter säsongen så kommer vi utvärdera programmen och lyssna på tittarna för att se om det var ett bra eller dåligt grepp, säger han till Hänt.

Finalen av Mästarnas mästare sänds nästa söndag 20.00 i SVT1.

Foto: SVT

Annons