Därför snackar alla om Masked singer-finalen – avslöjandet upprör

06 jun, 2022 
SPELMANNEN, MASKED SINGER 2022
Finalen i Masked singer 2022 blev en omtalad kväll. Vinnaren visade sig vara två personer och nu är ovissheten stor bland tittarna.
”Det är för vilseledande.”
Annons
Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Fruktansvärt"
Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Fruktansvärt"

Det populära underhållningsprogrammet Masked singer 2022 är över för den här gången, och visst blev det succé även denna gång.

I programmet fick vi i vanlig ordning se massa svenska kändisar ta av sig maskerna och vinnaren av Masked Singer Sverige 2022 blev ingen mindre än Spelmannen. När han tog av sig masken visade det sig vara världsartisterna Marcus och Martinus från Norge som gömde sig där bakom. Eller ja, en bakom masken och en i lådan som stod på scen.

Men nu kritiseras den norska stjärnduon.

Kritiken mot Spelmannen: ”Vilseledande”

Det är i QX som Marcus och Martinus får sig en rejäl känga.

”Spelmannen. Denne figur som imponerat sångmässigt hela säsongen vann nu hela rasket och visade sig vara norska duon Marcus & Martinus. Eh? Så kan man ju inte göra! Alltså, ingen skugga må falla på deras insatser, men jag tycker inte att det håller att de växlat roller och att en har ”legat i positivet” medan den andra har sjungit. Det är för vilseledande. Om det är två personer vill jag veta det.”, skriver tidningen.

Annons

Tidningen spekulerar också i om det kommer bli en till säsong av programmet, nu efter all kritik.

”Om programmet kommer tillbaka nästa år? Säkert. Folk verkar gilla det och David och panelen är mysigt underhållande. Men jag är klar med det här. Om de inte skramlar fram mer namnkunniga kändisar och framförallt, hittar nån som skriver rimligare ledtrådar som inte bara stjälper och missvisar.”

Tittarnas kritik efter omtalade händelsen i Masked singer

Hänt har tidigare kunnat avslöja ett och annat om ledtrådarna i Masked singer och faktum är att deltagarna inte har ett ord att säga till om.

Nu är även tittarna skeptiska till hela upplägget med att Marcus och Martinus turades om med att vara Spelmannen. Samt att de inte är från Sverige.

”Älskar programmet men.... Lite för många etablerade sångare. Det är roligare med folk som normalt inte är kända för sin sång. Sen kan jag tycka det var lite trist med segrarna som var TVÅ och inte en artist samt att de hämtats från ett annat land. Har vi så få kändisar i Sverige?”, skriver en.

Annons

”Säger som en del andra. Superbra men trist med spelmannen. Trodde det bara skulle vara svenska kändisar. Å så kändes Pernillas sista gissning lite väl inövad.”, skriver en annan.

”Nästa säsong enbart Svenska underhållare inte Norska etablerade artister…”, hälsar en tredje.

FOTO: TV4

Annons