LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför slutar Nemo med sociala medier – efter terapin

04 apr, 2018 
Malin Ljung
Nemo Hedén har tagit det drastiska beslutet att sluta med sociala medier. Detta efter ett möte med sin terapeut.
Annons

Podcastprofilen och den tidigare skandalsåpadeltagaren Nemo Hedén, 30, har bytt liv helt sedan han blev pappa till dottern Nova förra våren. Och nu meddelar han sina trogna följare på sociala medier att han inte kommer vara aktiv på sina konton något mer.

Under tisdagskvällen tog han ett sista farväl på Instagram där han skrev ett långt inlägg om sitt beslut. Nemo Hedén är tydlig med att när han kommer hem från sin semester på Gran Canaria kommer det bli förändring.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det finns en fin symbolik i det som jag verkligen gillar. Att landa i Sverige till ett helt nytt liv. Detta kom jag och min terapeut fram till förra veckan. Det är en del i vårt arbete av den “den nya Nemo”, skriver han i inlägget.

Den stora anledningen till beslutet är att Nemo känner att sociala medier tagit över hans liv. Han känner att det är som ett sämre beroende.

– Jag kan liksom inte hantera det! Det är en ständig kamp – nästan som ett beroende. Jag känner därför att detta är något som måste ske. Sociala medier är som en drog för mig. En bekräftelse-drog. Jag bryr mig så EXTREMT mycket om vad ni tycker och säger om mig. Och jag känner en skyldighet att jag måste svara ALLA som skriver till mig. Och jag analyserar likes och avföljningar till VANSINNE!, skriver Nemo ärligt.

Annons

Allt detta har orsakat att han känner ångest och blir stressad, något han vill hela bryta. Nemo nämner att missbruket dessutom påverkar honom i rollen som pappa.

– Jag blir dessutom väldigt ledsen när jag tänker på hur mycket tid jag har mobilen i min hand. Det är sorgligt. Jag vill inte vara en sån pappa. Eller en sån människa, skriver Nemo.

Nemo Hedén kommer fortsätta med sin podcast, han ska även hålla föreläsningar och ska om några månader släppa en bok. Även om han tycker att det känns läskigt och stort så är Nemo helt övertygad om att han nu tar rätt beslut.

– Det känns ändå som rätt beslut. Ett sunt beslut. Att fokusera på det riktiga livet istället. En viktig pusselbit i jobbet med mig själv. Vill vara en närvarande pappa och vårda mina närmsta relationer nu. Det är fokus.

Efter att inlägget publicerades har han fått mängder av heja-rop och lyckönskningar i kommentarsfältet.

“Inspirerande! Jag önskar dig all styrka du behöver, tror det kommer bli en frihetskänsla blandat med lite utanförskap-känsla i vissa sammanhang. Du kommer bli som en x-rökare som gnäller på alla som kollar mobilen när du är i närheten”, skriver en person.

“Klokt och moget beslut! Lycka till och njut av livet”, skriver en annan.

“Bra jobbat! Du har helt rätt i att livet ska levas och inte framför en skärm”, skriver en tredje.

Lycka till önskar vi på Hänt!

FOTO: Ibl

Annons