LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Efter infekterade bråket – nu begraver Jocke och Nemo stridsyxan

12 okt, 2017 
AvJoakim Almén
Efter år av konflikt är nu det forna radarparet, Nemo Hedén och Joakim ”Jockiboi” Lundell, från den omdebatterade dokusåpan ”Kungarna av Tylösand” vänner igen.
Annons

Podcast-profilen Nemo Hedén, 29, och Youtubern Joakim ”Jockiboi” Lundell, 32, var huvudpersonerna i Kanal 5:s omstridda ”Kungarna av Tylösand” som sändes 2010. Efter programmet, som startade bådas karriär i offentligheten, var radarparet oskiljaktiga när de – bland annat – åkte Sverige runt på barturnéer.

Vänskapen höll sig stark fram tills nyligen, då Nemo berättade att de inte hörs längre. Anledningen till vänskapsuppbrottet var komplex, men den utlösande faktorn var när Lundell gästade Nemos pod ”Nemo möter” – men delade inte länk till podden i sina egna sociala medier efter, något som blev droppen för Nemo.

– Vårt liv går inte ut på att provocera honom, utan vi fokuserar på vårt och gläds åt det han gör och åstadkommer. Jag och Jonna önskar honom allt gott i livet med familj, barn och framgång, kommenterade Joakim Lundell händelsen då.

Annons

Men tiden läker – ofta – alla sår. Nu verkar duon ha begravt stridsyxan, efter att Nemo lagt upp ett uttömmande inlägg till fredspipa på sin Instagram.

När jag föreläste igår så kom det fram en liten tjej och sa “Jag är så ledsen över att du och Jocke inte är vänner längre. Ni är ju så himla fina förebilder båda två.” Och nu under de senaste dagarna har flera av er skrivit till mig och sagt “Har du sett vad Joakim Lundell skrivit om dig i sin bok?”. Och jag ska inte ljuga för er. Jag frös fan till is när jag nåddes av dessa meddelanden”, skriver Nemo och fortsätter:

Eftersom jag och Jocke inte har pratat på 1 år efter ett ganska infekterat bråk så antog jag att det var massa skit om mig… Men det var det inte.

Nej, det var det inte – i boken beskrivs Nemo i positiva ordalag, något som fick honom att ta kontakt med Lundell igen – efter ett år av tystnad.

”Men efter att jag fick höra om alla fina saker han skrivit om mig i boken så kontaktade jag honom. Det fick mig att sakna honom. Och det fick mig att minnas hur nära vänner vi faktiskt var en gång i tiden. Och vilken enorm gemensam historia vi faktiskt bär på. Vi pratade länge och vi rensade all luft emellan oss.

Och nu är duon alltså vänner igen.

Så det känns väldigt fint att nu begrava stridsyxan med Joakim och ge vår relation en helt ny chans. Att börja om på ny kula och bli vänner som VUXNA.”, skriver han och avslutar det långa inlägget med att det är fint att man kan förlåta varandra.

Det är fint. Att man kan förlåta varann, växa som människor och se framåt. Livet är fint.”

En uppenbart rörd Joakim Lundell har kommenterat inlägget.

Du är en så jävla grym människa och en så bra förebild, wow!!”, skriver han och avslutar med två röda emojihjärtan.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons