LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknas Tilde de Paula Eby i Efter fem – verkliga anledningen

13 apr, 2022 
Lovisa Ström
Tilde de Paula Eby
Den senaste tiden har Tilde de Paula inte synts lika flitigt i Efter fem.
Här är den verkliga anledningen bakom försvinnandet.
Läs här!
Annons
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriärBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

Tilde de Paula är utan tvekan en av Sveriges främsta programledare. Hon har varit i tv-rutan i många år och har med tiden blivit ett med svenska folket.

Under sin karriär har hon bland annat varit programledare för Nyhetsmorgon, Let's dance, Tillsammans mot cancer och det egna aktualitetsprogrammet Efter fem.

Men nu har hon saknats en del i det sistnämnda. Här är varför.

David Hellenius om romansen med Tilde

En annan välkänd programledare är David Hellenius, och många minns nog David och Tilde tillsammans. Den välkända duon startade nämligen sina karriärer ihop i tv-programmet Fredagspuls och har sedan dess hållit ihop. Jag menar, alla minns väl tiden då David och Tilde ledde Let's dance ihop?

Idag är båda programledarna lyckligt gifta med sina respektive partners, men så har det inte alltid varit. För många många år sedan hade nämligen David och Tilde en liten romans.

Annons

Det var när den populära duon gjorde Fredagspuls som "flingen" ska ha ägt rum, något som David tidigare har berättat för Expressen. Programmet sändes under åren 1997 och 1998.

– Vi gjorde ju ungdomsprogram ihop en gång i tiden. Det är väl drygt 25 år sen, och det blev inget långvarigt. Men det var väl sånt som man har i den åldern – en fling, har David sagt till tidningen.

I Hellenius hörna kommenterade även Tilde romansen. Hon sa då att den inte betyder något för henne, men att David å andra sidan betyder mycket för henne. Fint!

Därför saknas Tilde de Paula i Efter fem – verkliga anledningen bakom försvinnandet

Efter fem hade premiär år 2018 och har sedan dess gjort succé. Så pass stor succé att de under förra året faktiskt vann den ärofyllda Kristallen.

Programledare för programmet är som känt Tilde, men vid sin sida har hon Anna Brolin, Maximilian Artell, Axel Pileby och Henrik Alsterdal. Vilket dundergäng!

Annons

I Efter fem går de igenom de mest aktuella nyheterna just nu samtidigt som de bjuder in intressanta gäster för djupdykning och spännande samtal.

Men under hösten har Tilde saknats i rutan ett antal gånger, något som de uppmärksamma tittarna snabbt noterat. I Efter fems kommentarsfält på sociala medier har många nämligen pepprat med frågor angående Tildes frånvaro. Var är hon? Vad har hänt? Mår hon bra?

TV4 svarade sedan att Tilde mår bra men att hon tagit en välförtjänt semester, något som lugnade tittarna. Men nu saknas hon igen. Varför då?

Även den här gången finns det en rimlig förklaring. Tilde är nämligen i full gång med att spela in sin egna talkshow Tildes som hade premiär sommaren 2021. Den här gången har gäster som Benjamin Ingrosso, Oscar Zia, Carina Berg, Carolina Gynning och Eva Dahlgren gästat, och den kändistäta närvaron kommer att fortsätta ett tag till framöver. Inte konstigt att Tilde behöver ge sitt allt där då!

FOTO: TT/Jimmy Wixtröm

Annons