Därför saknas Stefan Odelberg i TV4:s Bingolotto

Stefan Odelberg och Lotta Engberg.

Bingolotto-programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg delar på det prestigefyllda uppdraget att leda succéprogrammet.
Men nu har Stefan Odelberg inte synts till i rutan på två veckor i rad.
Nu förklarar kanalen anledningen till programledarens frånvaro.

Den nya säsongen av Bingolotto är i full fart. Det populära programmet sändes första gången för över 30 år sedan, närmare bestämt 1989. Då var det Leif ”Loket” Olsson som var programledare, först på lokal-tv i Göteborg och sedan på TV4. Sedan dess har programmet fortsatt rulla på, med programledare som Lasse Kronér, Agneta Sjödin och Gunde Svan.

LÄS MER: Ullared-Gunnel Hyvönens ord om sjukdomskampen

Den här säsongen så är det superduon Stefan Odelberg och Lotta Engberg som är programledare och delar på det prestigefyllda uppdraget. De är är ofta väldigt uppskattade av tittarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Lotta Engberg har tidigare varit programledare för programmet medan Stefan Odelberg har hoppat in som vikarie för Rickard Olsson vid ett par tillfällen. I en tidigare intervju har han berättat om hur han känner inför den ärofyllda rollen.

– Nu börjar jag känna mig som fisken i vattnet här. Jag kände verkligen att det här är det jag ska göra, jag tycker det är skitkul verkligen, sa han då.

Stefan Odelbergs nya relation till Lotta Engberg

Stefan Odelberg har också berättat om hur relationen till sin kollega Lotta Engberg ser ut och hur den har förändrats efter att de jobbat så nära varandra under en längre tid.

– Jag skulle säga att Lotta är den som jag kommit allra närmast just nu. Om man säger såhär då. Du vet i en relation, när man precis träffar någon så går man inte ens på toaletten hos den personen när man är hemma hos den. Sen så kanske man vågar gå på toaletten men man vågar bara pinka liksom. Sen så tar det väldigt lång tid, iallafall för mig, innan jag liksom vågar göra nästa grej hos den här personen. Sen så kommer ju nästa steg och det är att man vågar men säger att personen får ha tv:n på utanför. Så det är långt till det där att bara ha öppen toalettdörr, förklarar han och lägger till:

– Så jag kan nog säga att jag och Lotta är på den grejen nu att "okej Lotta, jag kommer behöva att du går och sätter på musik nu för jag behöver göra en grej”.

Kanalens förklaring till frånvaron

Lotta Engberg och Stefan Odelberg delar som sagt på uppdraget som programledare för det populära TV4-programmet. Ibland har de kört varannan vecka, men upplägget har sett olika ut under höstens gång.

Nu har inte Stefan Odelberg synts till i rutan på två veckor – och kanalen förklarar anledningen.

”Faktum är (vilket inte alla vet) att schemat rullar olika. Så ibland kör de vartannat, ibland två veckor i rad. Schemat sattes för länge sedan så allt går enligt plan”, meddelar John Sarafian som är pressansvarig för programmet.

FOTO: Ola Axman/Stina Stjernkvist/TT

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs ord till doktor Mikael i direktsändningen av Bingolotto

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas hårda kritik mot Bingolotto: ”Fruktansvärt jobbigt”