LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför tackar Kikki Danielsson nej till Lotta på Liseberg – verkliga orsaken

17 jul, 2023 
Frida Eklöf
Lotta Engberg och Kikki Danielsson
Dansbandsdrottningen Kikki Danielsson har många järn i elden.
I sommar kommer hon inte gästa väninnan Lotta Engbergs succéprogram Lotta på Liseberg.
Här är varför hon saknas i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”Brand logo
Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”

Dansbandsdrottningen Kikki Danielsson, 71, slog igenom som sångerska i bandet Wizex redan på 1970-talet. Sedan dess har karriären gått som på räls för den folkkäre artisten.

Det var för cirka 20 år sedan som trion ”Kikki Bettan & Lotta” fick sitt stora genombrott. Musikertrion bestod av Kikki, Lotta Engberg, 60, och Elisabeth ”Bettan” Andreassen, 65. Men 2005 valde de att gå skilda vägar som grupp.

Bakslaget i Lotta på Liseberg – tvingas ställa in

Lotta Engberg gör stor succé som programledare för Lotta på Liseberg. Varje måndag under sommaren kliver hon upp på Lisebergsscenen för att underhålla svenska folket.

Under måndagskvällen är det bland annat Marcus & Martinus, Tone Norum, Tommy Nilsson och Anton Engström från After Dark, som gästar.

”Tyvärr har Elisabeth Andreassen fått förhinder att medverka eftersom hon tappat rösten, men stjärnskottet Adrian Macéus gör istället entré i kvällens program”, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Därför tackar Kikki Danielsson nej till Lotta på Liseberg

En person som inte finns med i programschemat på hela sommaren är nämligen Kikki. Vi är vana vid att se henne i tv under sommaren då hon allt som oftast brukar gästa både Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen, men i år blir det inte av.

Annons

Trots att det är väninnan och före detta kollegan Lotta som leder allsången från Lisebergsscenen kommer Kikki inte att närvara. Hon är nämligen ute på turné runtom i Sverige tillsammans med den goda vännen Sören ”Sulo” Karlsson.

– Jag och Kikki åker på turné veckan efter midsommar så vi håller på att gå igenom vad vi ska ha med för låtar den här svängen, sa Sulo till Hänt.

Turnén är nu alltså igång! Och för tillfället befinner sig Kikki på dansbandsveckan i Malung där hon igår fick ta emot pris för hennes långa och trogna karriär.

”HURRA, så fick då även jag en G-Klav+Minnestavla för Lång och Trogen Tjänst i Nöjessverige. Mäkta Stolt vill jag påpeka. Trodde Aldrig att jag skulle få Någon! Men nu är jag Nöjd å Glad.”, skriver Kikki i ett inlägg på Instagram.

FOTO: TOMMY HOLL/TT, RICKARD NILSSON

Annons