LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknades Axel Pileby i Efter fem – sanningen om försvinnandet

04 okt, 2023 
TILDE DE PAULA
I Efter fem Söndag är det Tilde de Paula och Axel Pileby som håller i taktpinnen.
Men i söndagssändningen försvann Axel spårlöst.
Nu berättar han för Hänt vad det berodde på.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Eby och Axel Pileby om förändringen i Efter fem

Efter fem är ett av svenska folkets favoritprogram och för många är det en härlig vana att slå på TV4 varje eftermiddag efter jobbet.

Programmet är inne på sitt femte år i rutan och när det drog igång var det enbart Tilde de Paula Eby, 50, som styrde skutan. Sedan dess har Efter fem-gänget växt som bara den. Idag består Efter fem-gänget även av Anna Brolin, 42, Henrik Alsterdal, 42, Axel Pileby, 36, Filip Borowiscz Stiller, 41, Maximilian Artell, 32, och Alexandra Li Letterfors, 34.

Men det är inte bara programledarna som fått utökning. Även programmets sändningstider har utökats.

Först och främst började Efter fem skippa det klassiska "jul-uppehållet" och sedan två år tillbaka kör man nu varje dag under ledigheten. Då heter programmet dock Efter fem ikväll.

Annons

Därför försvann Axel Pileby mitt under sändningen

En annan stor förändring är att från och med årsskiftet i år så fick Efter fem ännu en sändningsdag. Det var efter att Bingolotto bytte kanal som TV4 kunde ge plats åt Efter fem Söndag.

Efter fem Söndag skiljer sig dock lite från de vanliga vardagssändningarna. På söndagarna gör man ett sammandrag av vad som egentligen hänt i veckan, samt har med en panel som diskuterar olika aktuella ämnen.

I söndagssändningen den 24 september 2023 var det Tilde och Axel som ledde programmet tillsammans med Alexandra. Allt gick toppen i vanlig ordning men vid ett tillfälle blev det aningen förvirrat i studion. Axel var spårlöst försvunnen.

När Hänt når Axel berättar han nu vad det var som hade hänt.

”Haha var nog inte mer dramatiskt än att jag inte riktigt visste att jag skulle vara med - och istället stod jag ute i foajén och pratade med någon gäst!”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Tilde de Paula om Axel som programledare

Att Efter fem-gänget trivs bra ihop är ingen hemlighet. Tilde har tidigare berättat för Hänt om det goda samarbetet med Axel.

– Han är ju så duktig på det, han är skitgrym, han är jätte, jätteduktig. Vi vill ju att man ska få ta större och större ansvar, vi är som en liten familj i ”Efter fem” där alla kan ha olika roller. Det klart man måste få utvecklas i sitt arbete och han är ju så bra på det så det är självklart, har Tilde tidigare sagt i en intervju med Hänt.

Detta var efter det att Axel hade börjat få ökat ansvar och höll i sändningarna på egen hand.

EFTER FEM SÖNDAG

FOTO: TV4

Annons