Därför pratade inte Sanna Nielsen med Lena PH i Allsången

Sanna Nielsen vände sig om och gick när hon såg Lena Philipsson i Allsången.
I en intervju med Aftonbladet avslöjar programledaren nu den dråpliga händelsen med artisten.


Slå på ljud

I tisdags var det Lena Philipsson, 54, för hela slanten i Allsång på Skansen. Den folkkära artisten fick nämligen äran att leda årets upplaga Allsångsscenen är din. Under en timme bjöd hon tv-tittarna på klassiska Lena PH-låtar, och även framträdanden med inbjudna gästartister som Jill Johnson och Björn Kjellman.

Att döma av kommentarerna i sociala medierna gjorde Lena också succé. Men det är inte bara allsångstittarna som uppskattar Lena Philipsson som artist. Det gör även programledaren Sanna Nielsen, 35, så pass att hon hamnade i en minst sagt märklig situation med Lena Ph i allsången.

För Aftonbladet berättar hon nu om incidenten. Det var när Lena Philipsson gästade Allsång på Skansen 2018 som det pinsamma inträffade.

Sanna Nielsens pinsamma incident

Sanna Nielsen hade sett fram emot att få träffa sin idol, men när det kom till kritan hade hon inte modet att säga hej.

– Jag tänkte flera gånger att nu ska jag gå in och säga hej, men så fort hon vände sig mot mig så vände jag mig om och gick iväg, säger Sanna Nielsen till Aftonbladet.

– Jag var så starstruck. Jag vågade inte säga hej till henne förrän jag gick upp på scenen och intervjuade henne.

Inför tisdagens avsnitt samlade dock Sanna mod, och den här gången tog han tillfället i akt att hälsa på Lena Philipsson. Hon berättade även för Lena om händelsen två år tidigare, vilket fick idolen att skratta högt.

– Men det var fortfarande nervöst och jag avslutade det med att fråga om jag fick ta en selfie med henne. Jag har alltid tyckt om henne, så det är så roligt att hon skav ara med igen, säger Sanna Nielsen till tidningen.

Tisdagens allsångsprogram flöt också på utan några större incidenter. Men det var en sak tittarna gick miste om. Och det var att få ännu mer av Lena Philipsson.

Lena om saknaden efter succén

Bara några dagar innan sändningen avslöjade hon panikändringen inför programmet. Efter SVT:s krav hade hon blivit tvingad att korta ner programmet.

Jodå… 62 minuter, vi måste stryka 3”, skrev hon på Instagram.

De tre kapade minuterna verkar dock ha spelat mindre roll för tittarna. Lena själv tackar själv alla som tittat.

”Sååå roligt det blev igår! Även om jag saknade ER, publiken!! Jag hoppas ni var med mig därhemma!? Och tack till TJEJKOMPISARNA som var där för att peppa och applådera!! Och vilken vacker sommarkväll det blev! Och tack till Jill, Björn och till hela Get up-kören! Och det gick ju att sjunga trots att man legat i träda under hela våren och sommarn”, skriver hon på Instagram.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!