Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför nobbar Gunde Svans fru Marie att sitta i publiken i Let's dance

18 maj, 2018 
AvStina Dahlgren
Marie Svan har aldrig suttit i studion medan Gunde Svan dansat i TV4:s Let's dance.
Gunde Svans fru har inte suttit i publiken en enda gång under Let's dance. Nu berättar skidlegendaren varför Marie Svan valt att stanna hemma.
Annons

Han har varit favorittippad från start och har än så länge lyckats leva upp till de skyhöga förväntningarna. Skidlegendaren Gunde Svan, 56, är nu en av fyra deltagare kvar i Let’s dance.

– Vi tar en vecka i taget, i vanliga fall planerar jag fyra år framöver när det är olympiader men här är det lite annorlunda, säger han och skrattar.

Dansgolvet är långt ifrån hans vanliga miljö, men han får pepp och stöd hemifrån från hustrun Marie Svan. Hon har ännu inte varit i Stockholm för att se honom i en fredagsfinal, och har inte träffat Gundes danspartner Jeanette Carlsson. I veckan var det äntligen dags för det första mötet som skedde via FaceTime i mobilen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Hon satt och käkade gröt i solen hemma och det var så kul att få hennes pepp. Hon vill verkligen att vi ska ge järnet, det är jättekul, säger Jeanette.

Gunde berättar att anledningen till att Marie inte har suttit i publiken en enda fredag är att hon har haft mycket med jobbet samt varit ute och rest med en väninna.

Annons

– Sen tycker hon inte om den här miljön riktigt, mitt i smeten. Jag ser ju hur väl hon trivs hemma, där hon inte behöver kamma sig eller fixa till sig utan kan sätta sig på altanen och bara njuta av sommaren, säger han.

Jeanette har dock ett krav.

– Är det final så måste hon komma så att hon kan få dansa med dig, det vill jag se, säger hon.

Övriga deltagare som har chans att ta sig till final är Daniel Norberg, Margaux Dietz och Jon-Henrik Fjällgren.

Let’s dance sänds fredagar klockan 20.00 på TV4.

FOTO: TV4

Annons