Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Gunde Svan berättar sanningen bakom tårarna i Let's dance – fortsatte utanför kamerorna

14 apr, 2018 
AvStina Dahlgren
Gunde Svan bröt ihop mitt under livesändningen av Let's dance. Nu berättar han vad det var som egentligen hände. ”Det var gamla känslor som kom idag igen”, säger skidåkaren till Hänt.
Annons

Igår kväll var det kärlekstema i Let’s dance. Det var många starka känslor genom hela programmet, men den största kärlekschocken stod skidåkaren Gunde Svan, 56, för. Han och danspartnern Jeanette Carlsson dansade tillsammans en het Flamenco tillägnad Gundes fru Marie Svan, 54.

Efteråt kom tårarna. Mitt under intervjun med programledaren Tilde de Paula Eby, 45, brast det för honom.

– Kan du tänka dig ett liv utan henne? frågar Tilde.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Nej, svarar Gunde och börjar gråta.

Det tittarna inte fick se var att under reklampausen fortsatte tårarna att strömma. Gunde stod bakom kulisserna och torkade sig med den ena pappersnäsduken efter den andra. Nu berättar han vad det var som egentligen hände.

– Just den här sången är en låt från när jag och Marie träffades, det var gamla känslor som kom idag igen. Jag har inte tänkt på den på säkert 20 år, säger han till Hänt.

Annons

Hans danspartner Jeanette säger att hon kände av vad som var på väg att hända redan under dansen.

– Så fort låten spelades så kände jag ju av Gunde. Men vi var tvungna att hålla fokus och leverera en dans, säger hon.

Och det var precis vad Gunde försökte göra. Han säger att känslorna fick honom att tappa bort sig vid ett tillfälle, men att han snabbt kom tillbaka. Det var först efteråt som allt kom på samma gång.

– Jag slappnade av då, säger han.

Han fick tröst bakom kulisserna av både deltagare, dansare och programledare. Det största stödet stod Jeanette för som inte vek från hans sida.

– Jag sa att det bara är härligt. Att den här starka, envisa mannen också har mycket tårar och känslor. Jag älskar att han visar det, säger hon.

Gunde och Marie har varit ett par i 37 år och har barnen Julia och Ferry ihop.

Här är alla deltagare i Let’s dance 2018:

Foto: IBL, TV4

Av Stina Dahlgren

Annons