LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen om prinsessan Madeleines frånvaro – nu avslöjas anledningen

18 jun, 2023 
Nyligen närvarade drottning Silvia på en Childhood-invigning i München.
Men prinsessan Madeleine lyste med sin frånvaro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

Prinsessan Madeleine, 41, är tillbaka på svensk mark igen efter fem år på andra sidan atlanten, närmare bestämt Florida i USA. Men tidigare i år kom det glädjande beskedet att Madeleine och familjen flyttar tillbaka till Sverige igen.

Så sent som på nationaldagen syntes Madeleine i Sverige tillsammans med barnen prinsessan Leonore, 9, prins Nicholas, 8, och prinsessan Adrienne, 5, och maken Chris O'Neill, 48.

Därför saknades prinsessan Madeleine på Childhood-invigningen

Redan för en månad sedan saknades prinsessan Madeleine på ett Childhood evenemang på Gröna Lund som hon tillsammans med drottning Silvia, 79, hade anordnat. Anledningen till varför prinsessan lös med sin frånvaro var på grund av att prinsessan Leonore oturligt skadat armen och tvingades opereras i USA.

Annons

Nyligen var det dags för en Childhoodinvigning för drottning Silvia men även denna gång saknades prinsessan Madeleine på plats i München. Något som Childhood har bekräftat för Hänt.

”Det stämmer att Drottningen var med vid invigningen av ett nytt Childhood Haus i München. Drottningen och Prinsessan deltar ibland tillsammans på dessa event men denna gång var ej Prinsessan närvarande. Hon var dock med Childhood Tyskland i Frankfurt under juli förra året inför invigningen av ett Childhood Haus. Det är naturligt att de delar på ansvaret att representera organisationen i dessa sammanhang”, skriver Charles Mingo Bennström, som är pressansvarig för Childhood, i ett meddelande till Hänt.

Drottningen är grundaren bakom World Childhood Foundation, där hennes dotter prinsessan Madeleine har arbetat för sedan 2006, både i Sverige och i USA . Prinsessan är även vice hedersordförande i organisationen, men är som hovet meddelande, inte med på resan eller invigningen i Tyskland.

Annons

Prinsessan Madeleine har arbetat för Childhood sedan 2006, i både Sverige och USA. Hon är medlem i Childhoods svenska styrelse sedan 2016 och är även hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse.

Därför flyttar prinsessan Madeleine tillbaka till Sverige

Det är i augusti och lagom till skolstart som prinsessan Madeleine tillsammans med familjen lämnar sitt hus i Florida för att bosätta sig i Stockholm.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neills hus i Florida har legat ute till försäljning för 7,65 miljoner dollar – motsvarande ungefär 80 miljoner svenska kronor. I Stockholm är planen att familjen ska flytta in i hovstallet,

– Ja, det stämmer. Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har bestämt sig för att de tillsammans med sina tre barn ska flytt hem till Sverige. De kommer bosätta sig i den våning som prinsessan brukar bo i sedan tidigare som ligger på hovstallet, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Det är ett beslut som prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill har fattat. De är måna om att barnen får en svensk uppväxt just nu, säger Margareta Thorgren.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

Annons