LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför lever Marianne Mörck helt isolerad – berättar sanningen

14 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Marianne Mörck har tidigare levt ett ganska dramatiskt liv.
Men sedan 20 år tillbaka lever hon isolerad – nu berättar hon om livet i självvald ensamhet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Den folkkära skådespelerskan Marianne Mörck, 73, har medverkat i allt från Bonusfamiljen, och Wallander-filmer, till massa föreställningar och operor. Hon har en lång och gedigen karriär bakom sig med över 50 år i rampljuset. Marianne har fortfarande ett hektiskt schema och är fullbokad ända fram till 2024.

Marianne Mörcks kärleksliv

Marianne har vid flera tillfällen pratat öppenhjärtligt om sitt stormiga kärleksliv och att hon under 15 år levde ihop med en alkoholist och att livet var rätt dramatiskt i perioder. Vilket hon har berättat för Aftonbladet.

– Jag har haft ett väldigt rörigt liv. Det har varit mycket svartsjuka och dramatik. Jag har levt med en alkoholist i femton år. Vi köpte motorbåtar och 15-rums patriciervilla och hade sommarställe. Jag har renoverat och dränerat, för en dag ropade dottern: ”Mamma, mamma, Peter simmar runt i källaren”. Då var min son fyra år och simmade runt bland svarven och verktygen, sa hon till tidningen.

Annons

Men sedan uppbrottet för omkring 30 år sedan har hon levt som singel vilket hon trivs väldigt bra med.

–  Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat, har Marianne sagt till Hemtrevligt.

Barnen Malin, 49, och Peter, 47, fick hon tillsammans med ex-maken Alf. Efter skilsmässan träffade hon skådespelaren Göran Sönnerstedt och tillsammans drev de Teaterrestaurangen som låg ansluten vid Malmö Stadsteater.

Marianne Mörck om den självvalda isoleringen

När Marianne gästar journalisten Janne Josefssons podcast Oväntat besök hos Janne Josefsson frågar han hur lycklig Marianne är idag, på en skala 1-10.

Annons

– 99,9, svarar Marianne och fortsätter:

– Men jag har ju levt isolerad hemma i 20 år. Eremit. Det är neddragna persienner. Jag bor i en stor villa. Där bor jag själv, ingen gör mig besvär och knackar på dörren eller ringer på klockan. Jag öppnar bara för de som ska sälja munkar, tubsockor och salami.

– Men är du lycklig när du stänger igen alltihopa och isolerar dig?, frågar Janne.

– Det är en sån fruktansvärd lycka att få komma hem. Hemma! har jag skrikit många gånger, och då kan jag se om katten kommer. Då är jag så lycklig. Och han kurrar, han får mat och sen sätter han sig i sängen och ger sig inte förrän jag lägger mig på min sida och han får lägga sig på armen, säger Marianne och fortsätter:

– Jag har det så fruktansvärt bra. Jag vet inte vad det är som gör detta, jag undrar ju egentligen om jag är såhär lycklig. Men skulle du ställa en karl framför mig och ett nytt hus, två bilar och en liten trädgård, då skulle jag slå bakut.

Vidare fortsätter hon förtydliga att hon inte skulle slå bakut av glädje, snarare tvärtom. Hon har inget intresse för att träffa någon och trivs bra med sitt liv idag där hon inte behöver ta hänsyn till någon annans vilja än sin egen.

FOTO: Stefan Jerrevång/TT

Annons