LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Marianne Mörcks mörka tragedi – nu avslöjar hon sitt förflutna: ”Skyldig”

04 okt, 2022 
MARIANNE MÖRCK
Marianne Mörck har ett dramtiskt kärleksliv i bagaget och nu berättar hon om hur det var för henne med maken som hade ett grovt missbruk.
– Man känner sig skyldig, säger hon i Weekend hos Zia.
Annons
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”Brand logo
Christer Lindarw om relationen med Marianne Mörck: ”Busig”

Den folkkära skådespelerskan Marianne Mörck, 73, har medverkat i allt från Bonusfamiljen, och Wallander-filmer, till massa föreställningar och operor. Med andra ord har hon mer än 50 års karriär bakom sig och än idag kör hon på för fullt, hon är nämligen fullbokad ända fram till 2024.

Men trots det hektiska schemat har hon också hunnit gästa Oscar Zia, 25, och hans bror Dante Zia, 29, i deras nya tv-serie Weekend hos Zia.

I programmet kommer de in på kärlek och när frågan hamnar hos Marianne drar hon en djup suck.

Marianne Mörcks kärleksliv

Vid flera tillfällen har hon talat öppet om att hon levde tillsammans med en alkoholist under femton års tid. Men sedan uppbrottet för omkring 30 år sedan har hon levt som singel, och det trivs hon väldigt bra med.

Annons

–  Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat, sa Marianne Mörck till Hemtrevligt.

Marianne njuter med andra ord av att leva ensam. För Aftonbladet har hon tidigare berättat att det varit rätt dramatiskt.

– Jag har haft ett väldigt rörigt liv. Det har varit mycket svartsjuka och dramatik. Jag har levt med en alkoholist i femton år. Vi köpte motorbåtar och 15-rums patriciervilla och hade sommarställe. Jag har renoverat och dränerat, för en dag ropade dottern: ”Mamma, mamma, Peter simmar runt i källaren”. Då var min son fyra år och simmade runt bland svarven och verktygen, sa hon till tidningen.

Barnen Malin, 49, och Peter, 47, fick hon tillsammans med ex-maken Alf. Sedan träffade hon alltså skådespelaren Göran Sönnerstedt och tillsammans drev de Teaterrestaurangen som låg ansluten vid Malmö Stadsteater.

Annons

Marianne Mörck om alkoholiserade pojkvännen

Men livet med Göran blev inte som det var tänkt och han blev alkoholist och dog senare på grund av missbruket.

I Weekend hos Zia får Marianne frågan om kärlekslivet och efter en lång tystnad bryter hon ut i skratt.

– Hahahahaha... Oj förlåt, säger hon och fortsätter:

– Jag gifte mig också när jag var 20 och sedan så skilde jag mig då. Så jag träffade en sångare då och sedan var han gravt alkoholiserad. Så han drack ihjäl sig kan man säga.

– Hur var det?, frågar Oscar Zia.

– Nej det går inte att prata om här. Det finns beskrivet i böcker hur en alkoholist-fru eller man då med en beroende, hur man försöker och hur man hotar. Hur man slår och hur man gråter, hur man ber. Och hur man dricker med honom, man gör allt, för man känner sig skyldig och det är bara jag som kan hjälpa honom. Men så är det ju inte, det är bara han själv som kan hjälpa sig.

– Han måste själv söka hjälp så jag bara förlängde alltihopa, sedan flyttade jag, förklarar Marianne.

FOTO: TV4

Annons