LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Marianne Mörcks barn har vuxit upp – så lever de idag

02 feb, 2021 
Marianne Mörck
Marianne Mörck fick sitt stora genombrott efter att hon fyllt 60.
Det var efter hennes roll i Bonusfamiljen som succén började.
Men hon hade en framgångsrik karriär redan innan dess, och barnen Malin och Peter.
Så här ser de ut idag!
Annons
Allt vi vet om säsong fyra av BonusfamiljenBrand logo
Allt vi vet om säsong fyra av Bonusfamiljen

Marianne Mörck, 71, fick sitt stora genombrott efter sin roll i Bonusfamiljen. Där spelade hon mamman Birgitta, som var tillsammans med Barbro "Lill-Babs" Svenssons karaktär Gugge.

Det lesbiska paret gifte sig sedan i serien. Ett avsnitt som sändes på måndagen den andra april och dagen efter, på tisdagen, var Lill-Babs död.

– Vi hade väldigt roligt, hon var så glad Barbro. Jag ser ju att vi passar ihop, hon är tuppen i hönsgården och jag ser ut som en grå höna. Det var så absurt alltihop. Vi gifte oss i tv som sändes klockan 21 på måndagskvällen och så var hon död på tisdagen. Hon var så levande, och så plötsligt var hon borta, har Marianne Mörck tidigare sagt till Expressen.

Marianne blev adopterad vid födseln

Marianne föddes i Göteborg, efter att hennes mamma Astrid flyttat dit för att bli hembiträde i en väletablerad familj. När mamma Astrid blev gravid med Marianne fick hon ett ultimatum – antingen behålla barnet eller sitt jobb. Marianne hamnade då på barnhem och adopterades sedan bort till sjökaptenen Nils Mörck och hans fru Margareta.

Annons

Idag har Marianne en fin relation till sin biologiska mamma, trots att de träffades för allra första gången när Marianne var 29 år. Då hade Marianne gift sig med maken Alf och tillsammans med honom hade hon fått barnen Malin, 48, och Peter, 46.

Äktenskapet med Alf höll i sex år och 1977 flyttade hon till Malmö, för en ny kärlek som hon funnit i kören som hon sjöng i. De var sambos i 13 år och köpte hus i Bunkeflostrand, där Marianne bor kvar än idag. Då jobbade hon i en livsmedelsbutik.

Men sedan dess har mycket hänt för den populära skådespelerskan. Efter hennes roller i Wallander och Bonusfamiljen har hon verkligen skapat sig ett namn bland svenska skådespelare. Nu är hon aktuell i Renées brygga och har många andra projekt på gång framöver.

Marianne Mörck
Marianne Mörck var julvärd i SVT 2019.

Så lever barnen Malin och Peter idag

Mariannes barn står henne nära, men hon säger att de fick stå tillbaka mycket när de var små.

Annons

– Teatern har ju sina tider som måste passas och barnen fick det som fanns emellan. Jag fick mig en riktig läxa på min dotters bröllop när jag frågade vad hon ville att jag skulle sjunga i kyrkan. Svaret: ”Inget, det här är min dag, mamma.” sa mycket. Och självklart hade hon rätt – till hundra procent.

Idag bor dottern Malin med sin man Per-Olof i en villa i Värnamo. Peter bor med sin flickvän Deema Amayri i en lägenhet i Malmö.

Marianne har också barnbarnen Astrid, 10, och Ingrid, 6.

Ingen av barnen verkar ha några sociala medier och de lever ett liv utanför rampljuset.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, ALLARD LASSE/Aftonbladet

Annons