ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför fick inte Sanna Nielsen frågan att komma tillbaka till Allsång på Skansen

21 aug, 2023 
Simon Lundh
Pernilla Wahlgren och Sanna Nielsen
Sanna Nielsen lämnade programledarrollen för Allsång på Skansen förra sommaren.
Nu berättar SVT om varför hon inte fick frågan att komma tillbaka.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sanna Nielsen bryter ihop: ”Tänk om Gibson kommer säga så”Brand logo
Sanna Nielsen bryter ihop: ”Tänk om Gibson kommer säga så”

Allsång på Skansen har gjort sitt sista program för den här säsongen. Det blev också den första sommaren på flera år som Sanna Nielsen, 38, inte var programledare för programmet.

Därför lämnade Sanna Nielsen rollen som allsångsledare

Detta efter att hon förra sommaren meddelade att hon skulle lämna över skutan till någon annan. Något hon då berättade om för Hänt.

– Jag har hur kul som helst och står där uppe på scenen och tänker ”hur tänkte jag nu”? Men samtidigt så är det ett beslut som jag har tagit med mycket eftertanke såklart och i grund och botten så skulle jag egentligen kunna stå här i många år till för allsången är det bästa sommarjobbet som finns, men jag har också fått göra i princip allt som jag drömt om att få göra i det här programmet, sa Sanna då.

Bland annat vägde beslutet att spendera mer tid med familjen in en del att inte fortsätta som allsångsledare.

– Ja precis. Familjen absolut, men jag har sådan ynnest i mitt yrke att jag kan ta med min familj på i princip vad jag än gör så jag tänker att Gibson hade kunnat vara här flera år också. Men det är klart att man blir ju lite friare på sommaren, absolut. Att kunna göra lite annat och vara lite ledig också.

Annons

Därför kom Sanna Nielsen inte tillbaka till Allsång på Skansen

Till Hänt säger SVT om det var aktuellt att fråga Sanna om hon ville komma tillbaka efter att hon sagt att hon ville sluta. Hänt passade även på att fråga om Pernilla Wahlgren, 55, var första valet till att ta över efter den tidigare Melodifestivalen vinnaren.

– Pernilla har med värme, engagemang och humor lett Allsången på ett imponerade sätt. Vi är oerhört glada att hon vill fortsätta leda Allsång på Skansen ännu en sommar och vi ser fram emot nästa säsong, säger Haida Jamshidi, projektledare och exekutiv producent för Allsång på Skansen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons