LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför lät SVT David Ritschard gå upp på Allsång på Skansen-scenen

17 aug, 2023 
david ritschard
Mitt i direktsändningen av Allsång på Skansen kollapsade David Ritschards.
Nu avslöjar SVT anledningen till varför de lät artisten framträda – detta efter tittarnas kritik.
Det finns nämligen några detaljer som tittarna inte fick se.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bårBrand logo
Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår

Säsongsavslutningen av Allsång på Skansen 2023 kom att bli turbulent. Mitt under den pågående livesändningen syntes en av artisterna tuppa av och falla rakt ner i golvet på Solliden-scenen. Det var David Ritschards, 34, som plötsligt kollapsade när han skulle sjunga allsång med Pernilla Wahlgren, 55, efter sitt första framträdande. I mikrofonen hördes en skärrad Pernilla som inte visste om hon skulle sjunga vidare men efter att David burits ut på bår fortsatte programmet som vanligt.

Därför fick David Ritschards uppträda i Allsången – det fick tittarna inte se

En kort stund senare kunde Pernilla meddela publiken att David mådde bättre bakom scenen. Sedan händelsen har SVT fått en hel del kritik då vissa menar att David kanske inte borde ha fått gå upp på scenen från en första början. Nu väljer SVT att berätta för Hänt om hur beslutet fattades.

Annons

Hur såg dialogen ut med David Ritschards innan han gick upp på scen? Hur landade ni i att han mådde tillräckligt bra för att uppträda?

”David var på plats på måndagen och repade. Han var även med på genrepet på tisdag, två timmar innan sändningen. Det fanns inga indikationer på att han inte mådde bra under dessa dagar och timmarna innan sändningen”, skriver Haida Jamshidi, projektledare och exekutiv producent i ett meddelande till Hänt.

Pernilla Wahlgrens ord om David Ritschards kollaps i Allsång på Skansen: ”Helt stel”

Allsångs-ledaren Pernilla Wahlgren har också talat ut om skräckhändelsen. Under onsdagen gästade hon TV4:s Efter fem där hon berättade om sina känslor över det som hände.

– Det var helt surrealistiskt att han låg helt stel på golvet och vi fick ingen kontakt med honom och just att han hade ögonen öppna. Men jag har ju förstått nu att man kan svimma även med öppna ögon, sa hon i TV4-programmet.

FOTO: TT

Annons