Därför lämnade Martin Melin sin ex-fru Christina Melin: ”Ångest”

Martin Melin & Christina Melin

År 2007 valde Martin Melin att lämna sitt äktenskap med tidigare frun Christina Melin.
Nu berättar han varför han lämnade och om skuldkänslorna han kände i flera år efter.
– Värdelöst, säger han.

Martin Melin är tv-profilen som blev känd efter att ha kammat hem vinsten i reality-programmet Robinson. Sedan dess har han hållit sig kvar i rampljuset och är bland annat känd för sin tidigare relation med deckardrottningen Camilla Läckberg.

Men innan Martin träffade Camilla hade han ett äktenskap med Christina Melin. Tillsammans fick de barnen Fanny och Felix, men år 2007 bestämde de sig plötsligt för att gå skilda vägar.

LÄS OCKSÅ: Sanna Lundell i tårar – egna orden om okända hälsokampen

I Bathina - en podcast berättar Martin nu om anledningen bakom uppbrottet, ångesten och skuld-känslorna han kände efter separationen och hur relationen till ex-frun ser ut idag.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Martins möten med Läckberg

Samma år som Martin träffade Camilla bestämde han sig också för att lämna äktenskapet med Christina, men när Bathina Philipson frågar om det var det som var anledningen till det plötsliga uppbrottet säger Martin bestämt nej.

– Det var inte anledningen, däremot var det nog det som kanske fick bägaren att rinna över. Jag behövde på något sätt en push till att skilja mig för det var något som inte var bra, säger han.

Han hade ätit lunch med Camilla ett flertal gånger, och de upprepade luncherna fick honom att inse massa saker som sin egna relation.

– Jag kände såhär "men gud vad kul vi har när vi sitter här och snackar. Det är ju såhär man ska ha. Man ska inte leva med en människa om man inte har det här ihop", berättar han innan han fortsätter:

– Jag kände inte att jag var kär i Christina längre. Jag älskade henne inte längre på det sättet man ska göra om man lever i en parrelation, och det är ju värdelöst att fortsätta då. Det finns ingen anledning.

Ångesten efter separationen

Men samma år som de skiljde sig hade de också fått sonen Felix - något som gav Martin otroligt mycket skuldkänslor.

– Jag hade ångest i ett halvår efter att jag skilt mig. Mådde dåligt och hade ångest. Hon hade ju precis fått Felix, säger han innan han fortsätter:

– Kan än idag ha ångest gentemot Christina och det är liksom 13 år sen.

Innan han tog det svåra beslutet att skilja sig från sin tidigare kärlek övervägde han länge om det var bättre att vänta ett par år. Men efter att ha tänkt fram och tillbaka kom han ändå fram till att det nog var bäst att ta tag i saken på en gång.

– Jag kom fram till att det inte finns någon bra tid. Och då är det väl bättre att bryta direkt istället för att gå runt och tjafsa i två år. Speciellt i småbarnstiden då det automatiskt blir tjafs. Så då kände jag bara att nu gör jag det här och rycker det plåstret och så får jag göra det bästa jag kan av situationen, förklarar han.

Relationen idag

Idag är de däremot goda vänner, och Martin berättar att de umgås nästan varannan dag.

– Christina och jag har ju en fantastisk relation idag måste jag bara säga. Vi är ju nästan bästa kompisar och vi har haft den relationen i nästan tio år, säger han.

Däremot märker han skillnad mellan hennes relation till sonen Felix och hans själv.

– Idag har ju Christina och Felix ett band som aldrig kan bli starkare. Jag är ju nummer två, det är inget snack om saken.

LÄS OCKSÅ: Martin Melins krav på Camilla Läckberg – får betala sonens lägenhet

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckbergs oro efter Simon Skölds nya tatuering