Därför lämnade Gustaf Norén Mando Diao – sanningen bakom avhoppet

Mando Diao och Gustaf Norén

2015 kom beskedet att Gustaf Norén valt att hoppa av bandet Mando Diao. Varför?
Här kan du läsa Gustaf Noréns egna ord om orsaken till splittringen.

När TV4 presenterade alla artister som var klara för tv-programmet Så mycket bättre 2021 visade det sig att bröderna Gustaf Norén och Viktor Norén är två av deltagarna.

Gustaf blev känd och älskad av svenska folket för sin isats i bandet Mando Diao som släppt succélåtar som Strövtåg i hembygden, Dance with somebody och God knows.

Här är artisten Loreens utseendeförändring genom åren

Gustaf Noréns egna ord om varför han lämnade Mando Diao

Men sommaren 2015 kom bandet med ett chockbesked – Gustaf hade valt att lämna bandet. Frågan är ju varför? Det har varit lite delade meningar om just det.

Enligt Gustaf själv var det inte han som hoppade av, utan sanningen är att han faktiskt blev sparkad.

– Jag ville inte skriva skivkontrakt och då skickade de ut ett pressmeddelande om att jag hade slutat, har Gustaf Norén tidigare berättat i en intervju med P5 Stockholm. Han fortsatte:

– Jag ville ta det lugnt.

Sångaren och låtskrivaren ville inte stressa, men kontrakten för alla medlemmar i bandet började där och då lida mot sitt slut. Gustaf var dock inte emot att skriva ett nytt kontrakt, det var bara stressen som inte tilltalade honom.

Gustaf Norén var tidigare medlem i Mando Diao.

Gustaf Norén.

FOTO: Janne Danielsson/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sanningen bakom splittringen: ”Fick sparken”

En ny spelning väntade och skivbolaget Sony Music valde då att gå ut med ett pressmeddelande. Vad som stod? Att bandet hade splittrats och Gustaf valt att hoppa av. Där och då tyckte inte Gustaf att bandet kunde ställa sig på en scen, framförallt när de faktiskt inte visste hur de skulle bete sig i framtiden. Och det var detta i sin tur ledde till en konflikt.

– Jag var tvungen att uttala mig utifrån pressmeddelandet, som jag inte ens hade godkänt. Det gjorde det komplicerat för mig. Men det rimliga är att säga att jag fick sparken, menar Gustaf.

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen sommardoktorn Marcus Olausson i TV4 Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Magdalena Kowalczyks avslöjande om relationen till gladiatorn

FOTO: Ylwa Yngvesson/TT, Peter Wixtröm/TT

SENASTE NYTT!