LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gustaf och Viktor Norén i Så mycket bättre 2021 – vilka är de?

10 maj, 2021 
AvMimmi Fouchenette
Bröderna Norén.
Gustaf och Viktor Norén är klara för Så mycket bättre 2021.
Men vad vet du egentligen om artistbröderna?
Läs här för att lära känna de lite bättre!
Annons
7 Hollywoodkändisar som är otroligt lika sina syskonBrand logo
7 Hollywoodkändisar som är otroligt lika sina syskon

Bröderna Gustaf och Viktor Norén är klara för Så mycket bättre 2021.

– Att få dela den här typen av upplevelse med sitt syskon känns ju både hedrande och tryggt, säger Viktor Norén till en intervju med Aftonbladet.

Bröderna har i stort sett haft helt skilda karriärer då de varit medlemmar i två olika band, Mando Diao och Sugarplum Fairy. Men för några år sedan valde stjärnorna att göra musik ihop.

Men vilka är artistbröderna? Läs här för att ta reda på mer!

Hur gamla är Gustaf och Viktor Norén och var bor de?

Gustaf föddes den 1 februari 1981 han är 40 år gammal. Lillebror Viktor föddes den 19 september 1985 han är 36 år gammal. Gustaf bor med sin fru Pernilla Wåhlin Norén, 39, och deras fem barn i en villa i Borlänge. Viktor bor med sin fru Johanna Norén, 37, och deras två barn i en lägenhet i Stockholm.

Gustaf och Viktor Noréns musik

Bröderna har inte alltid skrivit musik ihop men under de senaste två åren har duon släppt ett flertal låtar.

  • America
  • Walk with you
  • Rise again
  • Brother
  • Let me in
  • Teardrop
  • Two roads
  • Let me love again
Gustaf och Viktor Norén uppträder på på Gröna lund, 2016.

Gustaf Norén startade bandet Mando Diao – nu är han musiklärare

Gustaf Norén tillhörde länge pop och rockbandet Mando Diao, deras kändaste låt är Dance with somebody. Låten vann en Grammis 2010 för Årets låt. Bandet splittrades 2015 då Gustaf hoppade av för att han inte ville skriva ett nytt skivkontrakt.

Annons

Efter splitringen valde Gustaf att satsa på sin dröm om att bli lärare, så idag jobbar han som musiklärare i Borlänge.

Viktor Norén startade Sugarplum Fairy med sin andra bror

Viktor Norén har med deras andra bror Carl Norén, 37, startat musikgruppen Sugarplum Fairy. Bandet slog igenom med singeln Sweet Jackie. Bandest mest kända låt är The Escapologist.

Gustaf och Viktor Norén i Så mycket bättre 2021

Som sagt ska bröderna Norén vara med i årets säsong av Så mycket bättre 2021. Utöver bröderna är det bland annat: Moonica Mac, Jan ”Harpo” Svensson, Siw Malmkvist, Daniel Adams-Ray, Melissa Horn, Thomas Stenström, Peter Jöback, Maxida Märak, Casper Janebrink, Cherrie och Andreas Mattsson som ska hänga på Gotland i sommar och tolka varandras låtar.

Trots att Mando Diao-stjärnan ser fram emot Så mycket bättre i år så har han inte alltid haft samma glada inställning till musikprogrammet. I en intervju från 2012 med dt.se uttalade Gustaf sig inte lika positivt om programmet.

– Det är så löjliga koncept. Programmen är bara bra för den som behöver sälja fler skivor. Ingen som inte behöver - karriärsmässigt eller ekonomiskt- är med i Så mycket bättre eller Melodifestivalen.

FOTO: Peter Wixtröm/TT, Claudio Bresciani/TT

Annons