LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför kollapsade David Ritschard – berättar om läkarens ord

19 aug, 2023 
david allsång på skansen
Artisten David Ritschard kollapsade i Allsång på Skansen.
Nu uttalar han sig för första gången om anledningen – efter läkarens ord.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bårBrand logo
Här kollapsar David Ritschard under Allsång på Skansen – bärs ut på bår

David Ritschard kollapsade i sista avsnittet av Allsång på Skansen. Han fick bäras ut på bår och kort efter meddelade programledaren Pernilla Wahlgren att Ritschard mådde bra.

I ett skriftligt uttalande till Expressen väljer David Ritschard nu att berätta om vad som egentligen hände.

Därför kollapsade David Ritschard: ”Svimma jag återigen av blodtrycksfall”

David Ritschard beskriver bland annat att det svartnade för ögonen.

”Det svartna totalt igen och har dråpligt nog hittills bara skett i TV. Har förmodligen snarare ett radiovänligt ansikte, men vanliga konserter är nog det jag egentligen passar bäst för”, följt av:

Annons

”Jag är en 34-årig någorlunda vuxen man som bara vill klargöra en sak, det är inte ribban som är för hög det är jag som varit för låg, men valde att göra allsången ändå och det tar jag fullt ansvar för.”

Vidare medger han att läkaren konstaterat att han svimma av på grund av blodtrycksfall och uttorkning men att värdena såg bra ut.

”Enligt farbror doktorn svimma jag återigen av blodtrycksfall och uttorkning, mina värden ser återigen oförskämt goda ut, men jag rekommenderas ändå tas ur bruk åtminstone en vecka eller två.”

David Ritschard.
David Ritschard.
Annons
David Ritschard.

Ställer in kommande spelning i Danmark och på Liseberg

David Ritschard skulle ha framträtt på Tønderfestivalen den 25 och 26 augusti men nyligen meddelades det att Ritschard ställer in sina spelningar i Danmark efter kollapsen i Allsång på Skansen.

Det var Tønderfestivalen som kom med beskedet i ett pressmeddelande. Men de ”hoppas att kunna presentera honom vid ett senare tillfälle”.

I uttalandet skriver Ritschard vidare:

”Drömt om att spela på Skansen såväl som Tønder-festivalen sen jag var 13, men måste tyvärr ställa in hela Danmark nästa helg, samt även Liseberg helgen efter.

Annons

Men hoppas på revansch på hemmaplan 2 och 3 september Mosebacke, jag är som många redan vet ett underskattat höstlag och vedertagen gädda i vassen.

Vi ses snart igen.”

Hänt har sökt David Ritschard.

FOTO: TT

Annons