farmen 2023

Därför känner du igen Farmen-Viktor Bergström – mörka förflutna

Viktor Bergström

Känner du igen Viktor Bergström i Farmen 2023?
I sådana fall är det inte så konstigt.
Läs här om hans kamp med spelmissbruk och varför han känns bekant.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlek
16:50

Efter reklamen: Farmen-profilens kärleksjakt i Hungrig på kärlek

(16:50)

Slå på ljud

Farmen 2023 är i full gång och det har redan börjat hända saker på Norra Brandstorp i Småland. Här lever deltagarna som bönder förr i tiden och tävlar om titeln att bli Årets farmare.

Viktor Bergström, 28, har redan gjort ett start avtryck hos tittarna och han har fått utstå både ris och ros. Känner du kanske igen honom?

Isåfall är det inte konstigt. Han har nämligen skrivit boken Fångad av djävulens drog som speglar hans liv när det var som mest dystert. Han har nämligen varit spelmissbrukare i perioder och hamnat i helt fel vanor. Med hjälp av sina erfarenheter ville han hjälpa andra.

Hamnade i spelmissbruk – lades in på behandlinghem

Viktor berättar i en intervju med Hänt att han började spela redan som 18-åring och fick ekonomisk hjälp för att ta sig ur det. Men sedan föll han in i gamla vanor igen och det blev riktigt illa.

Viktor lade in sig själv på behandlingshem för att få hjälp med sina problem och har idag inte spelat sedan dess.

– Jag spelade väl på rätt hårt för 1,5-2 år sedan och drog på mig en massa skulder. Och blandade in mig i problem som jag sen fick hjälp med. Så jag la in mig på ett behandlingshem, och fick daglig hjälp och var där i två månader. Sedan dess har jag inte spelat. Men jag har ju skulder, det har jag. Det kommer ta lång tid innan man förlåter sig själv, berättar Viktor för Hänt.

Boken skrev han med en förhoppning att kunna hjälpa andra.

– Jag kände då att om jag ändå är en idiot då kan jag väl ändå hjälpa andra. Det var det målet var, att nå ut till andra. Jag ville framhäva att spel inte är något bra. Och det har kostat mig mycket i mitt liv.

Viktor om sin handbollskarriär – tränar idag tonåringar

Dessutom kan de sportintresserade känna igen honom från handbollsplanen, en sport han ägnat sig åt i stort sett hela sitt liv.

– Jag har spelat handboll i stort sett i hela mitt liv. Och i och med att jag gjorde bra prestationer hade jag säkert kunnat ta mig någon vart inom handbollen. Men i en period som spelmissbrukare så tog det mer än det gav, säger Viktor.

Han lade handbollen på hyllan för ungefär två år sedan men ägnar sig idag åt träna tonåringar.

– Nu är jag ändå ledare för 14-åringarna och då är jag ändå inblandad i handbollen och det är otroligt roligt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN