Därför känner du igen Siw Malmkvists make Fredrik Ohlsson

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson.

Siw Malmkvist och maken Fredrik har varit gifta i snart femtio år.
När de träffades första gången kände Siw direkt igen honom...

Hon slog igenom 1959 i Lennart Hylands tv-program Stora famnen. Från den dagen har 83-åriga Siw Malmkvist blivit en av våra stora folkkära artister med över 600 låtar på sitt samvete.

I våras meddelade TV4 till mångas glädje att vi skulle få se mer av Siw i rutan. Hon var nämligen en av deltagarna i årets Let's dance. Men dansäventyret fick ett snöpligt slut för Siw.

Premiären hade inte ens sänts när TV4 med kort varsel meddelade att Siw stoppades från att delta i Let's dance. Anledningen var coronavirusets spridning i samhället, och Siw som är över 70 år räknades tillhöra en riskgrupp. Siw, som hela tiden varit inställt på att fullfölja sin medverkan tog ändå beslutet med ro, och menade att det var viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Inte bara tittarna saknade Siw när programmet väl drog igång.
”Jag har haft sjukt kul under träningsperioden och jag är så tacksam för att jag fått lära känna dig Siw!”, skrev danspartnern Jonathan Näslund i ett Instagraminlägg.

Livet har gått vidare för Siw, och i dag försöker hon hålla sig i form med gymnastik hemma i sin och maken Fredrik Ohlssons lägenhet i centrala Stockholm.

Siw mår bra och har inte mycket att klaga på. Men hon tycker att sommaren blev lite väl kort.

– Den bara försvann. Det är en konstig tid vi lever i nu under pandemin. Jag och Fredrik har försökt leva som vanligt, men vi har förstås varit mer hemma under året än tidigare. Men det går inte bara att sitta inne. Det är skönt att gå ut och röra på sig, säger hon i en intervju med Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så träffades Siw Malmkvist och maken Fredrik

Siw och Fredrik har varit ett par sedan 1971. De träffades på en fest. De hade aldrig setts förut.

– Jag hade ingen aning vem han var. Men när jag såg honom så tänkte jag att där står pappan till Tommy och Annika i filmerna om Pippi Långstrump. Han som inte kan kasta pil.

Men mötet var inte helt slumpartat.

– Jag gick sällan på fester, men min kollega och vän Siv Ericks tjatade på mig att jag skulle hänga med henne. Hon kände både Fredrik och hans syster. Hon försökte para ihop mig och Fredrik utan att jag visste om det, säger Siw i Expressen.

Just Pippi har blivit en gemensam nämnare för paret. Siw spelade som bekant själv världens starkaste flicka i musikalen Pippi på folkan 1982.

LÄS OCKSÅ: Ullared-Gunnels stora familjesorg – efter dödsfallet
LÄS OCKSÅ: Björn Skifs markering efter åldershånet mot hustrun Pernilla

FOTO: TT

Senaste nytt