Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Pernilla Skifs

22 okt, 2020 
Björn Skifs och Pernilla Skifs
Björn Skifs och hustrun Pernilla har varit gifta i över tre decennier.
Men kärleken dem emellan ifrågasattes när de träffades.
Annons
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina Skifs
Björn Skifs ord om åldersskillnaden till hustrun Christina Skifs

Säg namnet Björn Skifs, 73, och du ska se att hela svenska folket har något de kopplar ihop honom med. Dunderhiten Hooked on a feeling, mellosegern 1974 med Det blir alltid värre framåt natten (som sedermera blev de berömda orden Röppni fäls. Örr ur i knön och gniblisåå i Eurovision...), musikalen Spök, kultfilmen Drömkåken, framträdandet på kronprinsessparets bröllop. Ja, ni förstår att listan kan göras lång över Björns långa och minst sagt framgångsrika karriär. Häromåret firade han fantastiska 50 år som artist!

Men trots alla framgångar är det nog kärleken till hustrun Pernilla Skifs, 55, som är en av hans största vinster i livet.

Paret gifte sig 1988 och bara några år senare kom sönerna Oliver Skifs, idag 31 år, och Jonathan Skifs, 28. Sönerna har till skillnad från pappa som satsat på musiken, valt att gå sin egen väg i livet. Jonathan jobbar idag med animering och Oliver har satsat på en konstkarriär. Faktum är att han i oktober är aktuell med en helt egen utställning på Modern Gallery i Stockholm. Något som Björn, som på grund av coronapandemin tvingats leva isolerat under våren, sett fram emot.

Annons

Björn har många anledningar att vara stolt över sin familj. Ändå finns det de som tvivlat på att han skulle vara där han är i dag.

Björn Skifs fina ord till hustrun Pernilla

På sajten hemtrevligt.se delar han med sig av bilder från sitt 73-åriga liv. Däribland en på sig själv och Pernilla, tagen när de träffades. Björn var då 39 år och Pernilla 21. Det skiljer alltså 18 år mellan paret.

”Hon dansade i en show och jag såg senare till att lura med henne i ett tv-program, där jag behövde en snygg raggarbrud som åkte i min sportbil och tuggade tuggummi”, skriver Björn till bilden och beskriver Pernilla som sitt livs största kärlek.

Det ena ledde till det andra, och Björn valde senare att fria till Pernilla på en krog i Florida.

Men långt från alla var förtjusta i att Björn träffat en yngre kvinna.

”Åldersskillnaden stack dock i ögonen på många. Det hette att jag var gubbsjuk och hon lycksökerska”, skriver Björn och konstaterar sedan kort, nästan som en liten pik till alla de som tvivlat.

Annons

”Idag bor vi i vår prästgård utanför Stockholm och är fortfarande väldigt kära”.

FOTO: TT

Annons