Björn Skifs fina ord om Oliver Skifs nya konstkarriär

19 sep, 2020 
Björn Skifs har haft ett tungt år på grund av den rådande coronapandemin.
Men nu i höst har han något att se fram emot, och det kan han tacka sonen Oliver för.
Annons

Allt om Björn Kjellman
Allt om Björn Kjellman

Björn har i tidigare intervjuer berättat att det fanns en del ”olyckskorpor” som menade att Pernilla var lycksökerska och att Björn var gubbsjuk. Men paret visade alla tvivlare att kärleken dem emellan var äkta.

I dag har de varit gifta i över tre decennier, och tillsammans har de barnen Oliver Skifs, 31, och Jonathan Skifs 28.

Att vara barn till en känd artist har både sina för- och nackdelar.

– Det är väldigt vanligt att man möts av förutfattade meningar eller förutbestämda mål som man ska klara av, sa Oliver i sin podcast A till O för några år sen.

Både Oliver och Jonathan har som vuxna visat att de klarar av att stå på egna ben, då de valt en annan väg än sin pappa.

Björn Skifs tillsammans med sönerna Jonathan och Oliver.
Jonathan, Björn och Oliver Skifs på Björns 70-årsfest 2017

Jonathan jobbar med animering, medan Oliver kommit att satsa på design. Precis som sin pappa är musiken ett av hans stora intressen. Men sedan yngre år har han också brunnit för fantasy och lajvrollspel. Oliver gör sina egna rollspelskostymer, vilka han delat med sig av på sin Instagram. Men Oliver Skifs är också en fena på att måla, vilket nu kommer att uppmärksammas.

Annons

I höst ställer han nämligen ut sin konst på Modern Gallery i Stockholm.

Björn Skifs om sonen Oliver

På galleriets hemsida kan man läsa en presentation av Oliver:

”Konstnär som jobbar med en mängd konstnärliga uttryck, allt från kostymdesign för teater och film till porträttmålningar. Man märker dock fascinationen för olika tekniker där han arbetar med akryl, kol och olika skulpterande material, gärna i kombination med sina lädermotiv”.

Just musiken är också något som inspirerar Oliver när han skapar.

Utställningen har premiär den 3 oktober. Och en som ser fram emot det är pappa Björn.

Våren och sommaren har varit minst sagt annorlunda för Björn Skifs då han tvingats vara extra försiktig på grund av den rådande coronapandemin. Eftersom han tillhör en riskgrupp så har han hållit sig mycket för sig själv. Det berättade han i en intervju med Aftonbladet i maj.

Men det finns ljus i tunneln. På frågan om vad han såg mest fram emot, svarade han:

Annons

– Att grabben, Oliver, som är konstnär och gör tavlor håller på med en kollektion som han ska ställa ut till hösten. Det ser jag fram emot att få se.

FOTO: TT

Annons