love island

Därför känner du igen Ikenna ”Ike” Abika i Love island 2023

IKENNA ABIKA

Love island Sverige har äntligen haft premiär!
Men känns ett ansikte bekant?
Här är anledningen till varför du känner igen Ikenna Abika.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julia Franzéns nya utseende: "Jag klippte av det”
0:39

Efter reklamen: Julia Franzéns nya utseende: "Jag klippte av det”

(0:39)

Slå på ljud

De senaste åren har den populära realityserien Love island legat på is i Sverige. Men nu är programmet äntligen tillbaka och spänningen är olidlig.

Love island går ut på att hitta kärleken och därmed få vara kvar till slutet. Men för att komma dit måste man först och främst bli kär på riktigt – så kär att det syns genom tv-rutan. Detta beror på att det är tittarna som avgör vilka som faktiskt verkar ha hittat kärleken och vilka som bara låtsas.

Nytt för i år är att programledaren är utbytt. Istället för Malin Stenbäcken, 35, är det nämligen Julia Franzén, 32, som tar över stafettpinnen!

Det är verkligen en ära att få leda en såhär stor produktion. Det är inte ofta jag gråter av lycka men jag började faktiskt gråta redan när jag fick frågan om att provfilma. Så ja - det var ett självklart val” skrev Julia till Hänt.

Därför känner du igen Ike i Love island 2023

Nu är hela gänget på plats i Dominikanska republiken och sändningarna kan äntligen dra igång! Men det finns en deltagare som känns bekant. Om man känner igen Ikenna ”Ike” Abika, 28, är det nämligen inte så konstigt. Han har ju synts i tv flera gånger tidigare!

År 2021 var han nämligen med i Paradise hotel.

– Ike är rolig, kreativ och välbyggd. Ike kommer vara hotellets clown. Jag kommer vara Paradise Scooby Doo, sa han i programmet och fortsatte:

– Folk kommer att veta att jag kommer springa höger och vänster. Folk kommer märka det direkt. Jag är ingen alfahane. Det kommer gynna både mig och dem.

Ikenna Abika har sökt kärleken i tv tidigare

Men detta är faktiskt inte den enda gången som tittarna kan ha sett Ike förut. Hösten 2020 dök han nämligen upp i tv-rutan när han sökte kärleken i dejtingprogrammet Första dejten på SVT där han fick träffa Carina.

Det slutade med kärlek mellan Ike och Carina och de bestämde sig till och när de tillslut fick frågan om de vill gå på en andra dejt så svarade båda två 'ja'. Trots att dynamiken mellan dem var härlig och att det blev en hel del skratt så verkar det inte som att kärleken höll, både för att han var med i Paradise hotel senare samt nu i Love island.

FÖRSTA DEJTEN 2020

Hänt har sökt Ike för en kommentar.

Premiären av Love island sänds på TV4 klockan 20:00 den 23:e januari. Därefter kommer avsnitten att sändas på Sjuan och TV4 Play.

FOTO: Patricia Recourt/Viaplay, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN