Därför kan Nyhetsmorgon förinspelas – TV4-profilen avslöjar planen

Väder-Lasse och Nyhetsmorgon
Exklusivt

Väder-Lasse uppdaterar TV4-tittarna i Nyhetsmorgon gällande om det är dags att ta fram solglasögonen eller paraplyet.
Nu avslöjar han hur programmet kan komma att förändras när sändningstiden blir längre – det finns nämligen en idé om att börja förinspela ett visst moment.
Soraya Lavasani om kaoset i Nyhetsmorgon
0:42

Efter reklamen: Soraya Lavasani om kaoset i Nyhetsmorgon

(0:42)

Slå på ljud

Halv fyra på morgonen drar arbetsdagen igång för Nyhetsmorgon-gänget. Någon som vet exakt hur tufft det är att sätta väckarklockan så tidigt är Lasse Rydqvist, 34, även känd som väder-Lasse.

Väder-Lasses stora lycka över Nyhetsmorgon-jobbet

Även om arbetet innebär tidiga mornar så är Nyhetsmorgon ett jobb som Lasse stormtrivs med.

– Jag har alltid haft det ganska klart för mig sedan jag började plugga, att jag gärna vill arbeta inom media som meteorolog så jag hade siktat in mig på det, säger Lasse och fortsätter:

– Jag tycker att det är väldigt roligt. Jag älskar att jobba mornar för jag tycker att det är ett väldigt roligt program att vara en del av. Det är väldigt schyssta kollegor som burit med mig under den första tiden som jag varit med där. Man har alltid känt sig väldigt välkommen och skrattat mycket.

Stora familjelyckan – blir snart tvåbarnspappa

Inom en månad väntas Lasses andra dotter födas. Sedan tidigare har han och hustrun Malva Lindborg dottern Malva, 2. Att få vara pappa är något som betyder otroligt mycket för Lasse.

– Det har kommit att betyda otrolig mycket, livet har aldrig varit så rikt tidigare, inte alls på samma sätt som det är nu, säger Lasse.

Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4

Se klippet här!

Ändringen för meterologerna – kan börja banda inför sändningen

Inför hösten väntas Nyhetsmorgon genomgå stora ändringar. Tidigare har TV4 nämligen avslöjat att programmet kommer att förlängas hela två timmar varje vardag. Detta efter att Malou efter tio lagts ned. Det innebär att Nyhetsmorgon under vardagarna kommer att pågå från 05:45 till 12.00.

I samband med detta kommer programledarna att börja bytas av under sändningen, så att de arbetar i två skift. Och dessutom får nu programmet en helt ny studio.

– Den är superfin, man märker av den skillnaden att skärmarna har blivit betydligt bättre än vad de var, säger Lasse.

Men vad innebär egentligen dessa ändringar för väder-Lasse och resten av meteorolog-gänget?

– Det är väl inte helt spikat än hur det kommer att vara för oss men det ser ut som att vi kommer att banda en riksvädersändning som sen spelas de sista timmarna.

Så att ni fortsätter jobba samma timmar som ni gör nu, men att man som tittare kan få höra om vädret även senare i sändningen?

– Ja precis, men som sagt det är inte helt fastställt än för oss.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN