Därför har Jon Henrik Fjällgren inte träffat dottern sedan födseln

JON HENRIK OCH MARET
Exklusivt

Jon Henrik Fjällgren har en dotter tillsammans med ex-flickvännen Maret Nystad, som är bosatt i Norge.
I och med sina ekonomiska förutsättningar och coronapandemin har artisten inte kunnat träffa dottern Ella Savé sedan födseln.
– Det har varit sorgligt, berättar han nu i en intervju med Hänt.

Jon Henrik Fjällgren, 34, är både musiker och renskötare. Han har bland annat tävlat i Melodifestivalen och vunnit Let's dance 2018. Han är dessutom just nu aktuell med en ny gripande låt om psykisk ohälsa, något han har egen erfarenhet av.

Hösten 2020 fick Jon Henrik en dotter med ex-flickvännen Maret Nystad. Flickan heter Ella Savé och fyller snart ett år. I december 2020, bara någon månad efter dotterns ankomst, stod det klart att Maret och Jon Henrik inte längre är ett par. De hade nämligen gjort slut en månad innan förlossningen.

I en intervju med Hänt berättar Jon Henrik Fjällgren om saknaden efter dottern – då hon numera bor i Norge med sin mamma Maret.

TRÅKIGT Hanna om livet efter skilsmässan från Martin

Jon Henrik Fjällgren om att inte träffa sin dotter Ella Savé

Jon Henrik har inte träffat sin dotter Ella på väldigt länge, detta på grund av ekonomiska aspekter och den rådande coronapandemin. Eftersom dottern och Maret bor i Norge har de varit svårt för Jon Henrik.

– Det har varit väldigt svårt i dessa tider då jag inte haft några spelningar. Och sen så var det ju restriktionsproblemen, man kan inte ta sig över gränsen hur som helst, säger Jon Henrik och tillägger:

– Men vi har i stort sätt ständig kontakt via telefon och video, så jag är tacksam över att det finns sådant idag.

Jon Henrik har även märkt att dottern Ella har en musikalisk ådra likt sin pappa.

– Hon mår bra, ser väldigt frisk och fin ut och glad. Hon älskar musik har jag märkt. Hon brukar dansa mycket till min musik.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Jon Henrik Fjällgren om saknaden

Jon Henrik var närvarande i samband med förlossningen, men har sedan dess alltså inte haft möjlighet att hälsa på.

– Det har varit väldigt tråkigt, trist och sorgligt. Men det gör ju också att jag kämpar här så hon har något att komma till, så hon har en möjlighet att få en relativt fin framtid med det jag kan ge i alla fall.

Renskötsel är en stor del av Jon Henriks liv, förutom passionen för musiken ligger renarna honom varmt om hjärtat.

– Sen har ju jag renskötseln också, så jag kan inte lämna det eller ta med renarna. Jag måste ta hand om renflocken och är jag inte där så finns det risk att jag mister de till rovdjur eller andra skador. Det är en väldigt svår situation som renskötare, säger Jon Henrik Fjällgren och fortsätter:

– Jag vill ge Ella en möjlighet att börja med renskötsel, och för att jag ska kunna göra det måste jag ta till vara på det jag har.

LÄS OCKSÅ: Jon Henrik Fjällgren och Axel Schylström släpper låt om psykisk ohälsa

LÄS OCKSÅ: Felix Herngren om okända otrohetsdramat med hustrun Jenny Myrberg

FOTO: Karin Törnblom/TT /Peter Wixtrom/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!