LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför har Mariette Hansson blivit anmäld till socialtjänsten

28 jan, 2022 
Mariette
Artisten Mariette blev mamma för bara ett par månader sedan.
Nu har hon blivit anmäld till socialtjänsten.
– Jag fick mig nästan ett litet skratt, säger Mariette.
Annons
Fruns pik till Marika Carlsson om snuskrummetBrand logo
Fruns pik till Marika Carlsson om snuskrummet

Men nu bara ett par månader efter födseln har Mello-stjärnan blivit anmäld till socialtjänsten. På Instagram visar hon upp ett brev från socialförvaltningen – som visar hur en anonym person via telefon har anmält henne.

Därför har Mariette blivit anmäld till socialtjänsten

Mariette har publicerat brevet för sina följare på Instagram. Anmälaren uppger bland annat att hen är orolig över att Mariette inte har tid att ta hand om sitt nyfödda barn.

Detta på grund av att hen ska ha tagit del av bilder och stories på Mariettes Instagram där hon är ute och spelar musik och har för fullt upp för att kunna ta hand om bebisen.

Annons

”Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik.”

Till den publicerade bilden skriver Mariette:

”Är du en av de så kallade ”gemensamma vännerna” så kan du väl höra av dig så bjuder vi på fika! Utbildning i jämställdhet & hur du sköter ditt eget ingår”

Mariettes reaktion: ”Jag fick mig nästan ett litet skratt”

Mariette förklarar för Aftonbladet att anmälan inte påverkat henne negativt men att det känns onödigt att socialtjänsten nu kommer behöva lägga resurser på henne.

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det för att det var så himla overkligt att få ett sådant brev till sig, där någon dessutom har kollat igenom min Instagram och påstår att jag spelar och jobbar så mycket att jag inte kan ta hand om mitt barn, säger Mariette till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Jag kan inte säga att det här har påverkat mig negativt på något sätt, det enda jag känner är att de här resurserna hade kunnat läggas på fall som verkligen behöver det. Och att det säkert finns väldigt många som hade behövt det här.

Stöttas av följarna efter anmälan: ”Sjukaste jag läst”

Mariette stöttas nu av flera tusentals personer, kända som okända. En stor skara uttrycker att det är ofattbart.

”Det här är det sorgligaste och sjukaste jag har på länge. Fan va jag lider med er att ni ska behöva stå ut med detta!!!Ni är världens bästa föräldrar. Alltid. I alla lägen. Jag skulle välja er vilken dag som helst som föräldrar”, skriver artisten Sarah Dawn Finer.

"Men detta är det sjukaste jag läst. Du/ni är fantastiska föräldrar och människor, underbar familj!”, skriver Lina Hedlund.

Helt otroligt…Ni är fantastiska”, hälsar även Sanna Nielsen.

FOTO: Instagram//Karin Törnblom/TT

Annons